Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
- 6 pomidory suszone
- 10 gramów bryndzy, mała kostka 10-12 g
- 2 łyżki twarogu, półtłustego
- 1 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżki majonezu
- 1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, do smaku
Pasta z bryndzy z suszonymi pomidorami
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Pomidory włożyć do "Blokada naczynia miksującego" , 5s/obr.6-8. Zgarnąć kopystką na dno "Blokada naczynia miksującego" . Dodać pozostałe składniki i wymieszać 5s/obr.6-7. Czas i obroty można modyfikować - wszystko zależy od oczekiwanej "gładkości" pasty.
Pasta z bryndzy z suszonymi pomidorami
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przepis znalazłam na jednym z blogów i postanowiłam go wykorzystać. Dziękuję Autorce - pasta smaczna. Jest słona, więc nie dodawać soli
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz