3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pasta marchewkowa


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

pasta

  • 250 g marchwi
  • 100 g masła
  • 1/2 łyżki oregano, suszonego
  • 1 łyżeczki soli
  • 140 g koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżki tymianku, suszonego
  • 50 g cebuli
5

Przygotowanie

    pasta marchewkowa
  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę rozdrobnić  3s /obr 5 ,kopystką zgarnąć na dno naczynia

  2. Dodać 20g masła dusić 1min 30 s /Varoma / ob1

  3. Dodać marchew rozdrobnić  5s /ob 5. Zgarnąć składniki na dno naczynia

  4. Dodać 80g masła i pozostałe składniki podgrzać 6 min/90C/ob2, nastepnie zmiksować 10s/ob10

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeśli konsystencja ma być gładsza wydłuż czas miksowania o parę sekund.

Można serwować na ciepło lub na zimno jako pastę do kanapek lub dip.

Można podawać jako dodatek do makaronu.

Masło można zastąpić oliwą z oliwek.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz