3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta marchewkowa VIP


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

pasta

  • 100 g masła, lub oliwy z oliwek, smalcu
  • 250 g marchwi, obrana i pokrojona na kawałki
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 płaskiej łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 łyżeczki soli
  • 100 g cebuli
5

Przygotowanie

    pasta marchewkowa
  1. Do suchego naczynia miksującego włożyć cebulę rozdrobnić  5s/obr5, kopystką zgarnąć na dno naczynia

  2. Dodać masło i dusić 3min/Varoma /obr 1

  3. Dodać marchew rozdrobnić  15s obr 6 nałożyć miarkę

  4. Dodać pozostałe składniki i dusić 10 min/Varoma/obr 2

  5. Zmiksować 30s /obr 9 kopystką zgarnąć pastę z pokrywy i ścianek na dno naczynia i powtórzyć miksowanie 30s /obr 9 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeśli konsystencja ma być gładsza, po zmiksowaniu, zgarnąć pastę ze ścianek i pokrywy i ponownie miksować 30s / obr 10

Serwować na zimno jako pastę do kanapek - choć podobno niektórzy lubią i na ciepło tmrc_emoticons.)

Można pominąć przecier pomidorowy, wtedy pasta jest jasna jak na moim zdjęciu tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre robiłam już kolejny raz na prośbę...

    Zgłoszony przez Psotka69 na października 15, 2018 at 16:51.

    Bardzo dobre robiłam już kolejny raz na prośbę córki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smakuje - coś dla odmiany:)

    Zgłoszony przez pauliskaOs na lipca 19, 2017 at 10:35.

    smakuje - coś dla odmianytmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis. Na ciepło też

    Zgłoszony przez toniunia na stycznia 11, 2016 at 20:04.

    Super przepis. Na ciepło też smakuje rewelacyjnie.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszna, dziękuję

    Zgłoszony przez Angel Ica na grudnia 30, 2015 at 16:12.

    Przepyszna, dziękuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • to rozumiem - pycha!

    Zgłoszony przez Lydien na listopada 2, 2015 at 19:51.

    to rozumiem - pycha! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Acha i dodałam zamiast soli

    Zgłoszony przez agacicha na stycznia 15, 2015 at 19:55.

    Acha i dodałam zamiast soli Gomasio wg innej receptury jak jest tutaj  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam pastę i trochę ją

    Zgłoszony przez agacicha na stycznia 15, 2015 at 19:53.

    Zrobiłam pastę i trochę ją zmodyfikowałam, bo nie miałam tymianku a w zamian dodałam majeranek i czosnek niedźwiedzi  Big Smile muszę przyznać, że jest przepyszna  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra pasta

    Zgłoszony przez iwonka_sz na sierpnia 6, 2014 at 11:47.

    Bardzo dobra pasta tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam kilka razy przepyszny

    Zgłoszony przez wiesiak na lipca 9, 2014 at 17:51.

    Robiłam kilka razy przepyszny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj dostałam termomix i

    Zgłoszony przez iceberg3 na maja 27, 2014 at 13:11.

    Wczoraj dostałam termomix i to jest jeden z pierwszych przepisów, z których skorzystałam. Pierwsze było masełko, które potem wrzuciłam do pasty. Zrobiłam z półtorej porcji, jeszcze jest ciepłe. Pasta  cudnie pachnie i jest tak kremowo smietankowa w smaku, że najchetniej zjadłabym ją na ciepło z ziemniaczkami tmrc_emoticons.))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszna  

    Zgłoszony przez zdrowejadło na maja 17, 2014 at 16:21.

    przepyszna tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Spróbowałam. Bardzo smaczna

    Zgłoszony przez bozena.sosnowska na maja 16, 2014 at 13:34.

    Spróbowałam. Bardzo smaczna posta.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasta faktycznie pyszna ,

    Zgłoszony przez leon59 na maja 16, 2014 at 09:30.

    Pasta faktycznie pyszna , podeszłam do tego przepisu dość sceptycznie , ale jest naprawdę ok , nawet mój 11 letni syn , ale którego marchew to " trucizna" , był zawiedziony , że już wszystko zjedzone. Dziś robię nową porcję. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Słuchajcie ta pasta jest

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na maja 15, 2014 at 12:18.

    Słuchajcie ta pasta jest WYŚMIENITA. Polecam.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pasta rewelacyjna

    Zgłoszony przez edyta-78 na maja 14, 2014 at 14:25.

    pasta rewelacyjna tmrc_emoticons.))) 

    znalazłam ją zupełnie przypadkowo dzisiaj rano i od razu zrobiłam tmrc_emoticons.)

    polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest to najlepsza unikatowa

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na maja 13, 2014 at 19:45.

    Jest to najlepsza unikatowa pasta jaką testowały Perły Północy i ich klienci. Zauważona na wielu imprezach okolicznościowych, doceniona przez m.in. Burmistrza Pyrzyc na festiwalu chleba i pierogów 2014 oraz Burmistrza Lipian na polsko-niemieckim turnieju tańca 2014 (sami spytajcie jeśli nie wierzycie)

    Podczas degustacji niektózy porównywali ją z paprykarzem, pytali czy w tym jest mięso bądź ryba - tylko nie liczni potrafili rozpoznać większość składników.

    Polecam z całą odpowiedzialnością!

    Z tą pastą sukces kulinarny MUROWANY!!!

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze