Składniki
8 porcja/porcje/porcji
pasta
- 100 g masła, lub oliwy z oliwek, smalcu
- 250 g marchwi, obrana i pokrojona na kawałki
- 100 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczki tymianku, suszonego
- 1 płaskiej łyżeczki oregano, suszonego
- 1 łyżeczki soli
- 100 g cebuli
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do suchego naczynia miksującego włożyć cebulę rozdrobnić 5s/obr5, kopystką zgarnąć na dno naczynia
Dodać masło i dusić 3min/Varoma /obr 1
Dodać marchew rozdrobnić 15s obr 6 nałożyć miarkę
Dodać pozostałe składniki i dusić 10 min/Varoma/obr 2
Zmiksować 30s /obr 9 kopystką zgarnąć pastę z pokrywy i ścianek na dno naczynia i powtórzyć miksowanie 30s /obr 9
pasta marchewkowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Jeśli konsystencja ma być gładsza, po zmiksowaniu, zgarnąć pastę ze ścianek i pokrywy i ponownie miksować 30s / obr 10
Serwować na zimno jako pastę do kanapek - choć podobno niektórzy lubią i na ciepło
Można pominąć przecier pomidorowy, wtedy pasta jest jasna jak na moim zdjęciu
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNiebooo w gębie
Niebooo w gębie
Przepychota 💚 wsuwam na ciepło ❤️
Przepychota 💚 wsuwam na ciepło ❤️
Suuuper przepis. Polecam
Suuuper przepis. Polecam
Bardzo dobre robiłam już kolejny raz na prośbę...
Bardzo dobre robiłam już kolejny raz na prośbę córki.
smakuje - coś dla odmiany:)
smakuje - coś dla odmiany
Super przepis. Na ciepło też
Super przepis. Na ciepło też smakuje rewelacyjnie.
Przepyszna, dziękuję
Przepyszna, dziękuję
to rozumiem - pycha!
to rozumiem - pycha!
Acha i dodałam zamiast soli
Acha i dodałam zamiast soli Gomasio wg innej receptury jak jest tutaj
Zrobiłam pastę i trochę ją
Zrobiłam pastę i trochę ją zmodyfikowałam, bo nie miałam tymianku a w zamian dodałam majeranek i czosnek niedźwiedzi
muszę przyznać, że jest przepyszna 
Bardzo dobra pasta
Bardzo dobra pasta
Robiłam kilka razy przepyszny
Robiłam kilka razy przepyszny
Wczoraj dostałam termomix i
Wczoraj dostałam termomix i to jest jeden z pierwszych przepisów, z których skorzystałam. Pierwsze było masełko, które potem wrzuciłam do pasty. Zrobiłam z półtorej porcji, jeszcze jest ciepłe. Pasta cudnie pachnie i jest tak kremowo smietankowa w smaku, że najchetniej zjadłabym ją na ciepło z ziemniaczkami
)
przepyszna
przepyszna
Spróbowałam. Bardzo smaczna
Spróbowałam. Bardzo smaczna posta.
Pasta faktycznie pyszna ,
Pasta faktycznie pyszna , podeszłam do tego przepisu dość sceptycznie , ale jest naprawdę ok , nawet mój 11 letni syn , ale którego marchew to " trucizna" , był zawiedziony , że już wszystko zjedzone. Dziś robię nową porcję.
Słuchajcie ta pasta jest
Słuchajcie ta pasta jest WYŚMIENITA. Polecam.
Lidka Abramowicz
pasta rewelacyjna
pasta rewelacyjna
))
znalazłam ją zupełnie przypadkowo dzisiaj rano i od razu zrobiłam
polecam
Jest to najlepsza unikatowa
Jest to najlepsza unikatowa pasta jaką testowały Perły Północy i ich klienci. Zauważona na wielu imprezach okolicznościowych, doceniona przez m.in. Burmistrza Pyrzyc na festiwalu chleba i pierogów 2014 oraz Burmistrza Lipian na polsko-niemieckim turnieju tańca 2014 (sami spytajcie jeśli nie wierzycie)
Podczas degustacji niektózy porównywali ją z paprykarzem, pytali czy w tym jest mięso bądź ryba - tylko nie liczni potrafili rozpoznać większość składników.
Polecam z całą odpowiedzialnością!
Z tą pastą sukces kulinarny MUROWANY!!!
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa