Składniki
Pasta jajeczna z parmezanem i zieleniną
Składniki
- 6 jajek na twardo
- 100 g sera parmezan
- 20 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 20 g koperku, świeżego, posiekanego
- 40 g majonezu
- 40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- sól, do smaku (ostrożnie! Parmezan jest słony)
- pieprzu, mielonego, do smaku
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Jedzenie na wynos Przepis szefa kuchni Przepis dla dużej rodziny Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta Przepis dla starszych osób Przyjęcie Bufet Wakacje Piknik Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Śniadanie Drugie śniadanie Kolacja Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez alkoholu Bez glutenu Wiosna Lato Jesień Zima Karnawał Wielkanoc Halloween Sylwester Łatwe Naturalne Szybkie Kreatywne Niedrogie Dodatek Potrawa z jajek (suflet, omlet) Pasta/dżem
Przygotowanie
- Parmezan pokrój na ok. 3cm kawałki, umieść w naczyniu miksującym i rozdrobnij (15 s/obr. 10).
- Jajka obierz ze skorupek.
- Umieść wszystkie składniki pasty w naczyniu miksującym. Ustaw 4 s/obr. 4.
- Ustaw
"Obroty wsteczne" (15 sek./obr. 3).
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Zamiast parmezanu możesz użyć innego pikantnego sera, jak grana padano lub cheddar (ale taki długodojrzewający...).
W przypadku zmiany rodzaju sera może się okazać, że trzeba będzie go dodać więcej, by osiągnąć świetny efekt.
Szczypiorek i koperek ja mam zawsze zamrożone (już rozdrobnione). Dlatego w przepisie są już rozdrobnione zioła.
A tak w ogóle to ta pasta jest naprawde PYSZNA! Robię ją od wielu lat a od jakiegoś czasu w TM. Daj znać, czy Ci smakowała
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz