3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta jajeczna z parmezanem i zieleniną


Wydrukuj:
4

Składniki

Pasta jajeczna z parmezanem i zieleniną

Składniki

  • 6 jajek na twardo
  • 100 g sera parmezan
  • 20 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
  • 20 g koperku, świeżego, posiekanego
  • 40 g majonezu
  • 40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • sól, do smaku (ostrożnie! Parmezan jest słony)
  • pieprzu, mielonego, do smaku
5

Przygotowanie

  1. Parmezan pokrój na ok. 3cm kawałki, umieść w naczyniu miksującym i rozdrobnij (15 s/obr. 10).
  2. Jajka obierz ze skorupek.
  3. Umieść wszystkie składniki pasty w naczyniu miksującym. Ustaw 4 s/obr. 4.
  4. Ustaw Obroty wsteczne (15 sek./obr. 3).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zamiast parmezanu możesz użyć innego pikantnego sera, jak grana padano lub cheddar (ale taki długodojrzewający...).

W przypadku zmiany rodzaju sera może się okazać, że trzeba będzie go dodać więcej, by osiągnąć świetny efekt.

Szczypiorek i koperek ja mam zawsze zamrożone (już rozdrobnione). Dlatego w przepisie są już rozdrobnione zioła.

A tak w ogóle to ta pasta jest naprawde PYSZNA! Robię ją od wielu lat a od jakiegoś czasu w TM. Daj znać, czy Ci smakowała tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy