Tu jesteś:
4
Składniki
Passata włoska
- 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy extra vergine
- 1000 g pomidorów, malinowych, lima pokrojonych w ćwiartki
- 10-15 g bazylii świeżej
- 1 łyżeczki soli morskiej
- 1 łyżeczki soli morskiej
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia włożyć cebulę i czosnek, dodać oliwę, rozdrobnić 5s/obr.6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno, dusić 3min/120C/obr.1
2. Dodać pomidory, bazylię i sól, zmiksować 30s/obr.10, następnie dusić 30min/120C/obr.1.
3. Zamiast miarki na pokrywę naczynia nałożyć koszyczek, gotować na parze 10min/Varoma/obr.1 lub do uzyskania pożądanej kosystencji.
Przelać do wyparzonych słoików.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobry przepis, dodałam dla smaku trochę...
Bardzo dobry przepis, dodałam dla smaku trochę cukru a mniej bazyli. Wyszło dość gęste i bardzo smaczne 😋