3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Passata włoska


Wydrukuj:
4

Składniki

Passata włoska

  • 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy extra vergine
  • 1000 g pomidorów, malinowych, lima pokrojonych w ćwiartki
  • 10-15 g bazylii świeżej
  • 1 łyżeczki soli morskiej

  • 1 łyżeczki soli morskiej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia włożyć cebulę i czosnek, dodać oliwę, rozdrobnić 5s/obr.6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno, dusić 3min/120C/obr.1
    2. Dodać pomidory, bazylię i sól, zmiksować 30s/obr.10, następnie dusić 30min/120C/obr.1.
    3. Zamiast miarki na pokrywę naczynia nałożyć koszyczek, gotować na parze 10min/Varoma/obr.1 lub do uzyskania pożądanej kosystencji.
    Przelać do wyparzonych słoików.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy