Tu jesteś:
4
Składniki
Masło
- 0.6 litra śmietana, min. 30% tłuszczu, moze byc nawet 36%
- 1 łyżki soku z cytryn
- 1 łyżeczki sól
-
6
3min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Zakladamy motylka na noze w
"Blokada naczynia miksującego" . Wlewamy smietane, dodajemy sol i sok z cytryny. Nie ustawiamy czasu, poniewaz jest on uwarunkowany rodzajem smietany. Nasatawiamy tylko obroty na 4.
Sluchamy w jaki sposob miksuje TM. Najpierw ubije nam smietane i bedzie pusty dzwiek obrotow motylka. Kiedy uslyszymy zdecydowanie mocniejsze uderzenia czekamy mniej wiecej 10s i nasze maslo bedzie gotowe. Po zajrzeniu do"Blokada naczynia miksującego" bedziemy widziec maslo w kawaleczakach plywajace w bialym "mleczku". Bierzemy koszyczek TM i przecedzamy maslo. Zalewamy zimna woda i zostawiamy do obciekniecia. Wyjmujemy rekoma maslo z koszyczka i zgniatamy aby wyleciala z niego jak najwieksza ilosc wody. Uformowujemy maslo w walek lub kostke i odkladamy do maselniczki lub miseczki. Nasze maslo jest juz gotowe!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Smietana 36% szybciej sie ubije niz 30%.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz