1 Masło

3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Masło


Wydrukuj:
4

Składniki

Masło

  • 0.6 litra śmietana, min. 30% tłuszczu, moze byc nawet 36%
  • 1 łyżki soku z cytryn
  • 1 łyżeczki sól
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Zakladamy motylka na noze w Closed lid. Wlewamy smietane, dodajemy sol i sok z cytryny. Nie ustawiamy czasu, poniewaz jest on uwarunkowany rodzajem smietany. Nasatawiamy tylko obroty na 4.

    Sluchamy w jaki sposob miksuje TM. Najpierw ubije nam smietane i bedzie pusty dzwiek obrotow motylka. Kiedy uslyszymy zdecydowanie mocniejsze uderzenia czekamy mniej wiecej 10s i nasze maslo bedzie gotowe. Po zajrzeniu do Closed lid bedziemy widziec maslo w kawaleczakach plywajace w bialym "mleczku". Bierzemy koszyczek TM i przecedzamy maslo. Zalewamy zimna woda i zostawiamy do obciekniecia. Wyjmujemy rekoma maslo z koszyczka i zgniatamy aby wyleciala z niego jak najwieksza ilosc wody. Uformowujemy maslo w walek lub kostke i odkladamy do maselniczki lub miseczki. Nasze maslo jest juz gotowe!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Smietana 36% szybciej sie ubije niz 30%.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy