Tu jesteś:
4
Składniki
3 słoik/słoiki/słoików
- 950 g ananasa, w kawalkach
- 2 papryczki chili czerwone, bez pestek, pokrojone w plasterki
- 500 cukru, zelujacego 2:1
- 50 g soku z cytryny
- 2 male paczuszkikwasku cytrynowego
-
6
13min
Czas całkowity 13minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. ananasa wlozyc do naczynia miksujacego i 10 Sek./ obr.10 zmiksowac
2. dodoac pozostale skladniki i ok. 12 Min./ 100°/ obr. 2-3 gotowac
3. zrobic probe zelujaca inatychmiast przelozyc do sloikow wyplukanych goraca woda i dobrze zakrecic.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzOoo, ciekawe połączenie: dużo
Ooo, ciekawe połączenie: dużo cukru, dużo kwasku i jeszcze te papryczki!
Do czego wykorzystujesz taką konfiturę?
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Magdusiu, czy masz zdjęcia
Magdusiu, czy masz zdjęcia tego dżemu? Jak on smakuje z tymi ostrymi papryczkami?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"