 
    
            Czas przygotowania
                                13min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                13min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     3 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                --
                            - TM 31
opublikowany: 02/02/11
                            
                zmieniono dnia: 29/11/11
                    Składniki
- 950 g ananasa, w kawalkach
- 2 papryczki chili czerwone, bez pestek, pokrojone w plasterki
- 500 cukru, zelujacego 2:1
- 50 g soku z cytryny
- 2 male paczuszkikwasku cytrynowego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. ananasa wlozyc do naczynia miksujacego i 10 Sek./ obr.10 zmiksowac - 2. dodoac pozostale skladniki i ok. 12 Min./ 100°/ obr. 2-3 gotowac - 3. zrobic probe zelujaca inatychmiast przelozyc do sloikow wyplukanych goraca woda i dobrze zakrecic. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Ooo, ciekawe połączenie: dużo cukru, dużo kwasku i jeszcze te papryczki! 
 
Do czego wykorzystujesz taką konfiturę?
Magdusiu, czy masz zdjęcia tego dżemu? Jak on smakuje z tymi ostrymi papryczkami?