3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Konfitura ananasowa z chili


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

  • 950 g ananasa, w kawalkach
  • 2 papryczki chili czerwone, bez pestek, pokrojone w plasterki
  • 500 cukru, zelujacego 2:1
  • 50 g soku z cytryny
  • 2 male paczuszki kwasku cytrynowego
  • 6
    13min
    Czas całkowity 13min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. ananasa wlozyc do naczynia miksujacego i 10 Sek./ obr.10 zmiksowac

    2. dodoac pozostale skladniki i ok. 12 Min./ 100°/ obr. 2-3 gotowac

    3. zrobic probe zelujaca inatychmiast przelozyc do sloikow wyplukanych goraca woda i dobrze zakrecic.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ooo, ciekawe połączenie: dużo

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 14, 2012 at 23:20.

    Ooo, ciekawe połączenie: dużo cukru, dużo kwasku i jeszcze te papryczki!  tmrc_emoticons.) 

    Do czego wykorzystujesz taką konfiturę?

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magdusiu, czy  masz zdjęcia

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 14, 2012 at 23:02.

    Magdusiu, czy  masz zdjęcia tego dżemu? Jak on smakuje z tymi ostrymi papryczkami?tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze