3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem z moreli


Wydrukuj:
4

Składniki

6 słoik/słoiki/słoików

Składniki:

  • 1 opakowania cukru żelującego 3:1, 40 g
  • 350 g cukru
  • 1000 g moreli, umytych i wypestkowanych
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania:
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć owoce, zmiksować 8 sekund/obroty 6.

    2. Dosać cukier i cukier żelujący, gotować 15 minut/100 stopni C /obroty 3.

    3. Przelać do wygotowanych słoiczków, zakręcić, odwrócić do góry dnem, pozostawić do ostygnięcia.

    4. Pasteryzować 30 minut na wolnym ogniu. Odstawić do spiżarni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super dżemik-ja też nie

    Zgłoszony przez dyteczko na lipca 7, 2016 at 17:43.

    Super dżemik-ja też nie pasteryzuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasteryzowanie, które

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 22, 2015 at 12:42.

    Pasteryzowanie, które opisujesz w pkt.4 jest zbyteczne. Wystarczy odwrócenie słoiczka. Chyba , że rozdzielasz w czasie przełożenie dżemu do słoiczka i dżem ma już niską temperaturę.   tmrc_emoticons.) Ja nigdy dodatkowo nie pasteryzuję i dżemy stoją po kilka lat.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oczywiście. Tak właśnie

    Zgłoszony przez Giguś na grudnia 18, 2014 at 08:42.

    Oczywiście. Tak właśnie robiłam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy morele można miksować ze

    Zgłoszony przez asiazab na listopada 29, 2014 at 18:59.

    Czy morele można miksować ze skórką?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze