Tu jesteś:
4
Składniki
- Przyprawy:
- 4 ziarenka pieprzu
- 4 zioła angielskie
- szczypta goździków
- 1 kg pomidorów
- 1,5 MT octu 6% ( 150 ml)
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Sproszkowac przyprawy czas 10s./poz.10
Dodac resztę składników i gotować w temp. 100 stopni C/czas 30 min./poz.3
Na 5 min. przed końcem gotowania wszystkie zmiksować 1 min poz. TURBO. Można dodać ostre przyprawy np. ostrą paprykę
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzmocno nie polecam tego
mocno nie polecam tego przepisu sam ocet choc dalam go o polowe mniej to i tak czuc bylo zywy ocet to poprostu koszmar.
Moim zdaniem to trochę
Moim zdaniem to trochę nietrafiony przepis ale to rzecz smaku dlamnie dokładnie tak jak ktoś napisał za bardzo octowe za mało krtchupowy
Hej limy są dobre na ketchup
Hej limy są dobre na ketchup własnie wczoraj robiłam i wyszedł super
witam jestem nowym
witam
jestem nowym uzytkownikiem TM robiłam dzis ketchup według przepisu który znalazłam w książce RADOŚC GOTOWANIA rewelacyjny smak polecam mniammmmmm....
Dzisiaj robiłam. Wyszedł
Dzisiaj robiłam. Wyszedł płynny jak sok pomidorowy więc dodałam mąki ziemniaczanej. W smaku jak dla mnie za bardzo octowy a mało "ketchupowy" ale to wiadomo rzecz gustu.
patisoon
czy pomidory pozbawić gniazd
czy pomidory pozbawić gniazd z pestkami?
A jabłek się nie dodaje?
A jabłek się nie dodaje?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Witam mam pytanie trzeba
Witam mam pytanie trzeba pasteryzowac i czy pomidory lima sie nadaja pozdrawiam
MAKSIU