3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Domowy ketchup


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Przyprawy:
  • 4 ziarenka pieprzu
  • 4 zioła angielskie
  • szczypta goździków
  • 1 kg pomidorów
  • 1,5 MT octu 6% ( 150 ml)
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  

    Sproszkowac przyprawy czas 10s./poz.10

    Dodac resztę składników i gotować w temp. 100 stopni C/czas 30 min./poz.3

     Na 5 min. przed końcem gotowania wszystkie zmiksować 1 min poz. TURBO.  Można dodać ostre przyprawy np. ostrą paprykę

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • mocno nie polecam tego

    Zgłoszony przez hania106 na sierpnia 22, 2015 at 14:38.

    mocno nie polecam tego przepisu sam ocet choc dalam go o polowe mniej to i tak czuc bylo zywy ocet to poprostu koszmar.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moim zdaniem to trochę

    Zgłoszony przez ewelinka8329 na lipca 29, 2013 at 19:59.

    Moim zdaniem to trochę nietrafiony przepis ale to rzecz smaku dlamnie dokładnie tak jak ktoś napisał za bardzo octowe za mało krtchupowy Cooking 7

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hej limy są dobre na ketchup

    Zgłoszony przez ewap na sierpnia 26, 2011 at 07:30.

    Hej limy są dobre na ketchup własnie wczoraj robiłam i wyszedł  super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam jestem nowym

    Zgłoszony przez gocha499 na sierpnia 19, 2011 at 17:47.

    witam

    jestem nowym uzytkownikiem TM robiłam dzis ketchup według przepisu który znalazłam w książce RADOŚC GOTOWANIA rewelacyjny smak polecam mniammmmmm....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj robiłam. Wyszedł

    Zgłoszony przez patisoon na sierpnia 18, 2011 at 22:18.

    Dzisiaj robiłam. Wyszedł płynny jak sok pomidorowy  tmrc_emoticons.( więc dodałam mąki ziemniaczanej. W smaku jak dla mnie za bardzo octowy a  mało "ketchupowy"  ale to wiadomo rzecz gustu.

    patisoon

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy pomidory pozbawić gniazd

    Zgłoszony przez Joanna na sierpnia 16, 2011 at 22:54.

    czy pomidory pozbawić gniazd z pestkami?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jabłek się nie dodaje?

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 14, 2011 at 19:25.

    A jabłek się nie dodaje? tmrc_emoticons.8)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam mam pytanie trzeba

    Zgłoszony przez maksiu na sierpnia 14, 2011 at 17:34.

    Witam mam pytanie trzeba pasteryzowac i czy pomidory lima sie nadaja pozdrawiamCooking 9

    MAKSIU

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze