thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 250 gramów mleka
  • 25 gramów świeżych drożdży
  • 1 łyżeczek cukru
  • 1 jajko kurze
  • 550 gramów mąki
  • 50 gramów oleju z oliwek
  • 10 gramów soli
  • 1 zòltko do posmarowania

Nadzienie

  • 100 gramów sera, wg upodobania, startego
  • 100 gramów szynki w plasterkach lub inne dodatki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto
  1. Do naczynia wlac mleko: 30sek / 37° / obr 1. Dodac wszystkie inne skladniki do ciasta: 3min / Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" . Musi byc miekkie. Jesli jest klejace, dodac lyzke maki. Przelozyc do miski, przykryc, zostawic do wyrosniecia na 1 godz. Rozwalkowac na prostokat, podzielic na 3 ròwne czesci. Nakladac nadzienie, zwijac, zamykac. Zaplesc warkocz. Przelozyc na blache, zostawic jeszcze na 30min do wyrosniecia, posmarowac zòltkiem. Piec w nagrzanym piekarniku: 200° / ok. 30min.

  2. nadzienie
  3. Ser zetrzec, salame rozdrobnic na mniejsze kawalki albo dodac inne nadzienia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zatanczymy!???

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 30, 2013 at 22:29
    5.0

    Dodalam do listy zakupow, w najblizszym czasie wyprobuje, dziekuje za przepis i pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

  • kwietnia 26, 2012 at 12:50
    5.0

    Veroniko, ja mam podobne do Twoich zamiłowania, lecz niestety więcej lat życia. Już tak nie szaleję, a raczej staram się odpocząć i wtedy maluję farbami olejnymi. Problemy idą wówczas daleko w kąt, zostaje kolor, obraz i chęć jak najszybszego zobaczenie efektu. Eksperymanty kulinarne różnie mi "wychodzą".  Wolę korzystać ze wspaniałych przepisów książek do TM.Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • kwietnia 25, 2012 at 13:26

    Dzieki dziewczynyLove Love Love Love Love . Nie Gabrysiu, nie jestem malarzem, ale mam smykalke chyba we krwi do takich  pierdòltmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Zawsze mialam, od malego; troche gralam, troszke malowalam, spiewalam, tanczylam, uwielbialam prace plastyczne i techniczneBig Smile Big Smile Big Smile . Dzisiaj zostalo mi z tego wszystkiego "1000 pomyslòw na minute", wtedy "eksploduje w kuchni", no i zostal mi taniecParty Party Party . Chodze do szkoly i w weekend tancze ( z mezem), tancze i tancze; tango, polke, cha cha..., wszystkotmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) .  Chyba ze mnie typ artystycznytmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 25, 2012 at 09:46
    5.0

    Veronica, ale cudo! Dziewczyno, Ty masz talent plastyczny! Czy malujesz?:O

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • kwietnia 25, 2012 at 09:40
    5.0

    Ale super tmrc_emoticons.) muszę takie coś upichcić chociaż nie wiem czy mi wyjdzie takie ładnetmrc_emoticons.;) pozdrawiamtmrc_emoticons.)

  • kwietnia 24, 2012 at 15:35

    Dzieki, dziewczynyLove Love Love . Odzywa sie we mnie krew przedszkolanki, od czasu do czasutmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Cooking 7

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 24, 2012 at 10:27
    5.0

    Veronica!!! za sam wygląd dałam Ci 5 gwiazdek (szkoda, że nie ma więcej  tmrc_emoticons.) )

    Na pewno wypróbuję, bo wygląda rewelacyjnie! Ale masz zdolności, dziewczyno  Party   Love

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • kwietnia 24, 2012 at 08:32
    5.0

    Łoow ale to piękne. ktoś tu jest prawdziwą artystką tmrc_emoticons.-) bomba przepis, można zaskoczyć takim daniem tmrc_emoticons.-)tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

Are you sure to delete this comment ?