3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

włoskie ciasto na pizzę


Wydrukuj:
4

Składniki

25 g

włoskie ciasto na pizzę

  • 3 łyżki mąki
  • 25 g drożdży świeżych
  • 1 łyżki cukru
  • 100 ml mleka
  • 3 szklanki mąki
  • 175 ml wody
  • 75 ml mleka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczki soli
  • 6
    31h 5min
    Czas całkowity 1h 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wlać 100 ml mleka, 25 g drożdży, 3 łyżki mąki, łyżka cukru, podgrzewać 2 min 30 s/37°C/obr. 1
    2. Wsypać pozostałe składniki (175 ml wody, 3 szklanki mąki, 1 łyżeczka soli, 75 ml mleka, 3 łyżki olej). Wyrabiać 3 min. interwał
    3.Szklanka misę wysmaować olejem, wyłożyć ciasto.
    4. Odczekać 30 minut lub do czasu aż ciasto podwoi swoją objętość.
    5. Z tej ilości ciasta wychodzą 4 pizze. Wałkujemy na max 2 mm
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • To nie jest przepis na włoską pizze, proszę...

    Zgłoszony przez Maargaretkaa na listopada 20, 2021 at 08:06.

    To nie jest przepis na włoską pizze, proszę tego tak nie nazywać.
    Włoska pizza nie na w sobie grama mleka a ilość drożdży to max 5gram i charakteryzuje ją długie wyrastanie i brak wałkowania!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze