3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Serowe krakersy


Wydrukuj:
4

Składniki

100 kawałek/kawałki/kawałków

na ciasto

  • 2 łyżeczki cukru
  • 350 gramów mąki pszennej
  • 120 gramów zimnej wody
  • 120 gramów żółtego sera
  • 75 gramów masła
  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczek soli
5

Przygotowanie

  1. Ser żółty pokroić na kawałki i umieścić w naczyniu miksującym. Zmielić go 7s./obr.8. Dodać resztę skałdników i wyrobić ciasto 2min/Closed lid/Dough mode. Po wyciągnięciu ciasta, należy je ugnieść i  uformować kulę. Następnie owinąć je w folię spożywczą i włożyć  do lodówki na 1 godzinę.

    Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 1mm ( im cieniej jest ciasto rozwałkowane, tym krakersy są smaczniejsze i bardziej chrupiące). Okrągłym nożem do pizzy pokroić ciasto na kwadraty lub trójkąty, ponakłuwać każdy krakers widelcem.

    Ukaładać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przed pieczeniem oprószyć solą. Piec w temperaturze 220 st. C przez 5-10 min ( powinny się zezłocić).

10
11

Porady

Oprócz soli na koniec można posypać krakersy makiem, solą czosnkową, ziołami, papryką itp itd.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super krakersiki 😍😍😍...

    Zgłoszony przez malgosian na października 9, 2018 at 12:11.

    Super krakersiki 😍😍😍
    Rzeczywiscie im cieńsze tym lepsze. Metoda walkowania na macie i zsuniecia na blache genialna!
    Zapomnialam ponakluwac widelcem ale i tak wyszly cudne! 👌
    Dziękuję za przepis. Żałuję że wczesniej go nie widzialam 😉

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajny i łatwy przepis. Ja po rozwałkowaniu...

    Zgłoszony przez Marojan na lutego 12, 2018 at 10:45.

    Fajny i łatwy przepis. Ja po rozwałkowaniu posypuję ciasto (kminek, czarnuszka, sól) i lekko wgniatam posypkę wałkiem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczne krakersy. Syn upiekł je według podanego...

    Zgłoszony przez Aneczk@ na stycznia 24, 2018 at 10:48.

    Smaczne krakersy. Syn upiekł je według podanego przepisu. Następnym razem dodamy mak i sezam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy mona je przechowywa npw zamknitym pojemniku...

    Zgłoszony przez kundelbury na maja 7, 2017 at 18:22.

    Czy można je przechowywać, np.w zamkniętym pojemniku lub słoiku? Jeśli tak, to jak długo?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelka. Ja robie z makiem i

    Zgłoszony przez Leonek2013 na czerwca 5, 2016 at 23:10.

    Rewelka. Ja robie z makiem i sezamem oraz siemieniem  tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam... Smakowały mi

    Zgłoszony przez Becikster na czerwca 5, 2016 at 18:18.

    Robiłam... Smakowały mi bardziej niż te sklepowe tmrc_emoticons.) A jeszcze z sosem czosnkowym.... Pycha!  Love

    Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gdyby można było dać dziesięć

    Zgłoszony przez renamar na maja 3, 2016 at 12:15.

    Gdyby można było dać dziesięć gwiazdek, to dałabym z pewnością. Krakersy rewelacja. Poeksperymentowałam z posypką- najlepsze z mielonym kminkiem, czosnkiem i odrobiną chilli. Trochę zabawy z wałkowaniem i wycinaniem, ale naprawdę warto tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotki, szybko znikają

    Zgłoszony przez Orma na lutego 17, 2016 at 14:50.

    Pychotki, szybko znikają tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne,polecam☺

    Zgłoszony przez Kamila-79 na lipca 29, 2015 at 11:20.

    Pyszne,polecam☺

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis, mi wyszły za

    Zgłoszony przez ewelka85 na lipca 24, 2015 at 09:41.

    Super przepis, mi wyszły za grube ale mimo wszystko bardzo dobre. Nastepnym razem zrobię tak jak Gabi, podzielę na dwie częsci i rozwałkuję przez papier. Polecam tmrc_emoticons.) Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjne i super smaczne!

    Zgłoszony przez Zakręcona na lipca 22, 2015 at 12:23.

    Rewelacyjne i super smaczne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Teraz mogę dać 5 gwiazdek. 

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 16, 2015 at 20:16.

    Teraz mogę dać 5 gwiazdek.  Love Upiekłam i potwierdzam: są  znakomite.  Big Smile Ja jednak uprosciłam sobie zadanie w sposób następujący: ciasto podzieliłam na 2 części i każdą na silikonowej macie rozwalkowałam przez papier do pieczenia na cienki placek. Potem nożem do pizzy pokroiłam na małe ciasteczka, zrobiłam widelcem dziurki i wszystko zsunęłam na dużą (piekarnikową) blachę do pieczenia.Wyszły superkowe! Dziękuję, będą powtórki w moim wykonaniu. Cooking 7

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądają smakowicie

    Zgłoszony przez Edyta Mikulska na lipca 16, 2015 at 13:40.

    Wyglądają smakowicie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Że też ja wcześniej  nie

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 16, 2015 at 09:05.

    Że też ja wcześniej  nie zauważyłam przepisu. Rewelacja. Będę dzisiaj piekła.  tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Krakersiki robią furorę

    Zgłoszony przez becia.mazgaj na maja 23, 2015 at 13:59.

    Krakersiki robią furorę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczne! Robię w różnych

    Zgłoszony przez synthia na września 30, 2014 at 15:27.

    Fantastyczne! Robię w różnych wariantach (kminek, sezam, gruba sól, mak) a do ciasta podczas wyrabiania dodaję kminek, który potem nie obsypuje się.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, lepsze od

    Zgłoszony przez mmalgo na kwietnia 15, 2014 at 10:56.

    Pyszne, lepsze od sklepowychtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre, świetna

    Zgłoszony przez Marcelka na marca 18, 2014 at 13:16.

    bardzo dobre, świetna przekąska na mecztmrc_emoticons.), trezba uważać z sodą żeby nie za dużo bo potem ją troche w krakersie czuć, ale i tak lepsze niz ze z sklepu. znajomi bardzo chwaili, a njabrdziej im smakowało z serkiem koperkowym

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Krakersy rewelka, jadłem i

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na lutego 28, 2014 at 16:08.

    Krakersy rewelka, jadłem i polecam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybka przekąska,dodaję do

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na lutego 21, 2014 at 00:29.

    Szybka przekąska,dodaję do wypróbowania tmrc_emoticons.)

     

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze