3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Serowe krakersy


Wydrukuj:
4

Składniki

100 kawałek/kawałki/kawałków

na ciasto

  • 2 łyżeczki cukru
  • 350 gramów mąki pszennej
  • 120 gramów zimnej wody
  • 120 gramów żółtego sera
  • 75 gramów masła
  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczek soli
5

Przygotowanie

  1. Ser żółty pokroić na kawałki i umieścić w naczyniu miksującym. Zmielić go 7s./obr.8. Dodać resztę skałdników i wyrobić ciasto 2min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto. Po wyciągnięciu ciasta, należy je ugnieść i  uformować kulę. Następnie owinąć je w folię spożywczą i włożyć  do lodówki na 1 godzinę.

    Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 1mm ( im cieniej jest ciasto rozwałkowane, tym krakersy są smaczniejsze i bardziej chrupiące). Okrągłym nożem do pizzy pokroić ciasto na kwadraty lub trójkąty, ponakłuwać każdy krakers widelcem.

    Ukaładać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przed pieczeniem oprószyć solą. Piec w temperaturze 220 st. C przez 5-10 min ( powinny się zezłocić).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Oprócz soli na koniec można posypać krakersy makiem, solą czosnkową, ziołami, papryką itp itd.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wyśmienite!

    Zgłoszony przez magierka na czerwca 22, 2019 at 13:53.

    Wyśmienite!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne mój mąż powiedział że nie chce już...

    Zgłoszony przez kasiaLOG na czerwca 22, 2019 at 08:50.

    pyszne tmrc_emoticons.) mój mąż powiedział że nie chce już sklepowych przekąsek tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super krakersiki 😍😍😍...

    Zgłoszony przez malgosian na października 9, 2018 at 12:11.

    Super krakersiki 😍😍😍
    Rzeczywiscie im cieńsze tym lepsze. Metoda walkowania na macie i zsuniecia na blache genialna!
    Zapomnialam ponakluwac widelcem ale i tak wyszly cudne! 👌
    Dziękuję za przepis. Żałuję że wczesniej go nie widzialam 😉

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajny i łatwy przepis. Ja po rozwałkowaniu...

    Zgłoszony przez Marojan na lutego 12, 2018 at 10:45.

    Fajny i łatwy przepis. Ja po rozwałkowaniu posypuję ciasto (kminek, czarnuszka, sól) i lekko wgniatam posypkę wałkiem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczne krakersy. Syn upiekł je według podanego...

    Zgłoszony przez Aneczk@ na stycznia 24, 2018 at 10:48.

    Smaczne krakersy. Syn upiekł je według podanego przepisu. Następnym razem dodamy mak i sezam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy mona je przechowywa npw zamknitym pojemniku...

    Zgłoszony przez kundelbury na maja 7, 2017 at 18:22.

    Czy można je przechowywać, np.w zamkniętym pojemniku lub słoiku? Jeśli tak, to jak długo?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelka. Ja robie z makiem i

    Zgłoszony przez Leonek2013 na czerwca 5, 2016 at 23:10.

    Rewelka. Ja robie z makiem i sezamem oraz siemieniem  tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam... Smakowały mi

    Zgłoszony przez Becikster na czerwca 5, 2016 at 18:18.

    Robiłam... Smakowały mi bardziej niż te sklepowe tmrc_emoticons.) A jeszcze z sosem czosnkowym.... Pycha!  Love

    Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gdyby można było dać dziesięć

    Zgłoszony przez renamar na maja 3, 2016 at 12:15.

    Gdyby można było dać dziesięć gwiazdek, to dałabym z pewnością. Krakersy rewelacja. Poeksperymentowałam z posypką- najlepsze z mielonym kminkiem, czosnkiem i odrobiną chilli. Trochę zabawy z wałkowaniem i wycinaniem, ale naprawdę warto tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotki, szybko znikają

    Zgłoszony przez Orma na lutego 17, 2016 at 14:50.

    Pychotki, szybko znikają tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne,polecam☺

    Zgłoszony przez Kamila-79 na lipca 29, 2015 at 11:20.

    Pyszne,polecam☺

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis, mi wyszły za

    Zgłoszony przez ewelka85 na lipca 24, 2015 at 09:41.

    Super przepis, mi wyszły za grube ale mimo wszystko bardzo dobre. Nastepnym razem zrobię tak jak Gabi, podzielę na dwie częsci i rozwałkuję przez papier. Polecam tmrc_emoticons.) Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjne i super smaczne!

    Zgłoszony przez Zakręcona na lipca 22, 2015 at 12:23.

    Rewelacyjne i super smaczne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Teraz mogę dać 5 gwiazdek. 

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 16, 2015 at 20:16.

    Teraz mogę dać 5 gwiazdek.  Love Upiekłam i potwierdzam: są  znakomite.  Big Smile Ja jednak uprosciłam sobie zadanie w sposób następujący: ciasto podzieliłam na 2 części i każdą na silikonowej macie rozwalkowałam przez papier do pieczenia na cienki placek. Potem nożem do pizzy pokroiłam na małe ciasteczka, zrobiłam widelcem dziurki i wszystko zsunęłam na dużą (piekarnikową) blachę do pieczenia.Wyszły superkowe! Dziękuję, będą powtórki w moim wykonaniu. Cooking 7

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądają smakowicie

    Zgłoszony przez Edyta Mikulska na lipca 16, 2015 at 13:40.

    Wyglądają smakowicie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Że też ja wcześniej  nie

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 16, 2015 at 09:05.

    Że też ja wcześniej  nie zauważyłam przepisu. Rewelacja. Będę dzisiaj piekła.  tmrc_emoticons.)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Krakersiki robią furorę

    Zgłoszony przez becia.mazgaj na maja 23, 2015 at 13:59.

    Krakersiki robią furorę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczne! Robię w różnych

    Zgłoszony przez synthia na września 30, 2014 at 15:27.

    Fantastyczne! Robię w różnych wariantach (kminek, sezam, gruba sól, mak) a do ciasta podczas wyrabiania dodaję kminek, który potem nie obsypuje się.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, lepsze od

    Zgłoszony przez mmalgo na kwietnia 15, 2014 at 10:56.

    Pyszne, lepsze od sklepowychtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre, świetna

    Zgłoszony przez Marcelka na marca 18, 2014 at 13:16.

    bardzo dobre, świetna przekąska na mecztmrc_emoticons.), trezba uważać z sodą żeby nie za dużo bo potem ją troche w krakersie czuć, ale i tak lepsze niz ze z sklepu. znajomi bardzo chwaili, a njabrdziej im smakowało z serkiem koperkowym

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Krakersy rewelka, jadłem i

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na lutego 28, 2014 at 16:08.

    Krakersy rewelka, jadłem i polecam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybka przekąska,dodaję do

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na lutego 21, 2014 at 00:29.

    Szybka przekąska,dodaję do wypróbowania tmrc_emoticons.)

     

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze