3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pizza z patelni


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 25 g świeżych drożdży
  • 270 g mleka
  • 11 łyżeczek mąki
  • 2 jaja
  • 360 g ser, szynka, papryka, cebula, oliwki
  • 2 szczypty cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 szczypty pieprzu
  • 1/2 łodyżki oregano lub innych ulubionych ziół
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Pizza z patelni
  1. Przygotować około 360 g poprojonych w kostkę i wymieszanych: sera, wędliny, cebuli, pieczarek marynowanych, papryki, lub innych lubianych przez nas dodatków do pizzy i odłożyć do pojemnika.  Do Closed lid wlać 50 g mleka, 1 łyżkę mąki, 2 szczypty cukru i włączyć obrót na 2, tem. 50C, czas ok 3 min w trakcie mieszania dodawać pokruszone drożdże. Poczekać aż wyrośnie zaczyn - ok. 10 minut (w razie potrzeby podgrzać ponownie Closed lid do 50C i Gentle stir setting.  Do Closed lid Wbić 2 jajka, wlać resztę mleka, ustawić temp. na 50C, czas na 10 minut, obr. na 2,5 i wsypywać po kojei po łyżce mąki do Closed lid. Po wsypaniu maki dodać składniki pizzy wczesniej pokrojone w kostkę, dodać przyprawy oraz sól i pieprz. Zwolnić obroty do Gentle stir setting i ustawić  temp 30C. Pozostawić do wyrośnięcia jakieś 30 minut. Po tym czasie wylać pizzę z Closed lid do miski i dodać ewentualnie 1 łyżkę mąki aby całość miała konsystencję bardzo gęstej smietany. Wymieszać i smażyć na małej patelni duże placki. Podawać z keczupem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Plecki wyszły całkiem

    Zgłoszony przez Sylwia2706 na lutego 10, 2016 at 17:01.

    Plecki wyszły całkiem dobre,ale moim zdaniem mąki trzeba dać dużo więcej niż 11 łyżeczek

    P

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze