Składniki
ciasto na pieróg
- 240 g wody ,temp. pokojowej
- 30 g świeżych drożdży
- 35 g oliwy
- 1 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
ciasto na pieróg z kaszy gryczanej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Do naczynia miksującego wlać wodę ,dodać cukier, drożdże, mąkę, oliwę i sól wyrobić Ciasto"Ciasto" 2 min. Podzielić na 2 części rozwałkować na wielkość dużej blachy jedną część wyłożyć na blachę dać farsz z kaszy gryczanej i przykryć 2 częścią . Piec 30 min 200`C
Farsz
ugotować ziemniaki ,kaszę gryczaną paloną ,cebulę zeszklić , wymieszać utłuczone ziemniaki ,kaszę ,cebulę dodać sól, pieprz do smaku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz