Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
PASZTET Z CUKINII I BIAŁEJ FASOLI
- 500 g cukinii, średniej wielkości, pokrojonej na kawałki
- 250 g białej fasoli z puszki
- 80 g cebuli, obranej ,i pokrojonej na 4
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 jajka
- 60 g bułki tartej
- 50 g żółtego sera
- 3 ząbki czosnku
- 1-2 gałązki rozmarynu , świeżego, (same listki posiekane)
- 2 gałązki rozmarynu
- 1/4 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 1/2 łyżeczki soli
- masło i bułka tarta, do natłuszczenia i oprószenia formy
-
6
1h 20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksujacego wkładamy cukinię i cebule 6s./obr.5 Za pomocą kopystki przekładamy do innego naczynia i przesypujemy 1/4 łyżeczki soli. Pozostawiamy na ok.10min aż popuszczą soki.
2.Fasole umieść w koszyczku i wypłusz pod bierzącą wodą,odstaw na bok.
3.Do naczynia miksujacego wkładamy żółty ser i pietruszkę 10s./obr.10
4. Dodajemy pozostałe składniki i dobrze odciśniętą cukinię.
5. Miksujemy 15-20s./obr.8
6. Mase na pasztet przekładamy do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą formy i pieczemy temp.180C około 60min.
7. Pasztet po upieczeniu pozostawiamy do wystudzenia.
PASZTET
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzREWELACJA! Pasztet pyszny, aromatyczny (u mnie 2...
REWELACJA! Pasztet pyszny, aromatyczny (u mnie 2 bardzo duże ząbki czosnku nadały potrawie pikantnego charakteru), o idealnej konsystencji. Na obiad wystąpił jako plaster w towarzystwie sałatki z rukoli i warzyw. Idealnie nada się też na zimno do chleba. Ode mnie maksymalna ocena 5 gwiazdek, choć w tym przypadku zabrakło skali, zasługuje na 6 gwiazdek
Dziękuję za kolejny fantastyczny przepis. Proszę mnie wpisać na listę fanów swoich przepisów
Bardzo ciekawy przepis. Pasztet właśnie...
Bardzo ciekawy przepis. Pasztet właśnie "wjechał" do piekarnika. Nie mogę się doczekać efektu końcowego