3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PASZTET Z CUKINII I BIAŁEJ FASOLI


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

PASZTET Z CUKINII I BIAŁEJ FASOLI

  • 500 g cukinii, średniej wielkości, pokrojonej na kawałki
  • 250 g białej fasoli z puszki
  • 80 g cebuli, obranej ,i pokrojonej na 4
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 jajka
  • 60 g bułki tartej
  • 50 g żółtego sera
  • 3 ząbki czosnku
  • 1-2 gałązki rozmarynu , świeżego, (same listki posiekane)
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1/4 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • masło i bułka tarta, do natłuszczenia i oprószenia formy
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    PASZTET
  1. 1. Do naczynia miksujacego wkładamy cukinię i cebule 6s./obr.5 Za pomocą kopystki przekładamy do innego naczynia i przesypujemy 1/4 łyżeczki soli. Pozostawiamy na ok.10min aż popuszczą soki.
    2.Fasole umieść w koszyczku i wypłusz pod bierzącą wodą,odstaw na bok.
    3.Do naczynia miksujacego wkładamy żółty ser i pietruszkę 10s./obr.10
    4. Dodajemy pozostałe składniki i dobrze odciśniętą cukinię.
    5. Miksujemy 15-20s./obr.8
    6. Mase na pasztet przekładamy do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą formy i pieczemy temp.180C około 60min.
    7. Pasztet po upieczeniu pozostawiamy do wystudzenia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • REWELACJA! Pasztet pyszny, aromatyczny (u mnie 2...

    Zgłoszony przez Agary na kwietnia 10, 2020 at 15:16.

    REWELACJA! Pasztet pyszny, aromatyczny (u mnie 2 bardzo duże ząbki czosnku nadały potrawie pikantnego charakteru), o idealnej konsystencji. Na obiad wystąpił jako plaster w towarzystwie sałatki z rukoli i warzyw. Idealnie nada się też na zimno do chleba. Ode mnie maksymalna ocena 5 gwiazdek, choć w tym przypadku zabrakło skali, zasługuje na 6 gwiazdek tmrc_emoticons.) Dziękuję za kolejny fantastyczny przepis. Proszę mnie wpisać na listę fanów swoich przepisów tmrc_emoticons.-D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawy przepis. Pasztet właśnie...

    Zgłoszony przez Agary na kwietnia 10, 2020 at 13:00.

    Bardzo ciekawy przepis. Pasztet właśnie "wjechał" do piekarnika. Nie mogę się doczekać efektu końcowego tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze