3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kukurydziane muffinki


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

babeczki

  • 250 g mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczki soli
  • 2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 60 g cukru
  • 140 g mąki pszennej
  • 160 g mąki kukurydzianej
  • 60 g oleju słonecznikowego
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200C.

    2. Do naczynia miksującego wsypać mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia i sól, wymieszać 4s/obr. 4, przełożyć do innego naczynia.

    3. Do naczynia miksującego włożyć jajko, wlać mleko i olej, wymieszać 5s/obr. 3

    4. Dodać miesaninę mączną, wymieszać 6s/obr. 4. Ciasto lekko wymieszać kopystką i przełożyć do posmarowanej tłuszczem formy do muffinek. Piec w piekarniku w temperaturze 200C przez 13-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić muffinki w formie przez około 5 minut do ostygnięcia, a następnie wyjąć z formy i odłożyć, aby całkowicie ostygły.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Aby były muffinki na słodko to w punkcie 2 dodać 50g miodu.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy