Tu jesteś:
4
Składniki
325 g
Ciasto na pizzę Amerykańską
- 325 g mąki
- 1,5 łyżeczki cukru
- 0,5 łyżeczki soli
- 1,5 łyżki oleju
- 25 g drożdży świeżych
- 100 g wody
- 115 g mleka
-
6
1h 12min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Dodaj 325g mąki przennej.
- Dodaj 1,5 łyżeczki cukru oraz 0,5 łyżeczki soli i 1,5 łyżki oleju.
- Dodaj do naczynia 25g świeżych drożdży pokruszonych w kawałki, 100ml wody i 115ml mleka.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Warto dodać troszkę więcej mąki aby ciasto łatwiej się wyrabiało.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz