Składniki
Ciasto
- 60 gramów wody
- 50 gramów mleka
- 10 gramów drożdży świeżych
- 1/2 łyżeczki cukru
- 200 gramów maki "silnej"
- 20 gramów oleju z oliwek
- 1/2 łyżeczki soli
Nadzienie
- 125 gramów mozzarelli
- 70 gramów parmezanu
- 15 pomidorków koktajlowych
- oregano
- soli
- olej z oliwek do smaku
Przygotowanie
Ciasto:
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc wode, mleko, drozdze i cukier: 50sek / 37° / obr 2. Dodac pozostale skladniki: 2min /
"Ciasto" . Przelozyc do miski do wyrosniecia.
Nadzienie:
Rozdrobnic parmezan: 3sek / obr 7, przelozyc do miseczki. Rozdrobnic mozzarelle: 1sek / obr 5, dolozyc do parmezanu, lekko przemieszac. Pomidorki przeciac na pòl.
Wyrosniete ciasto rozwalkowac na duzy prostokat, posmarowac olejem, ulozyc pomidirki, posypac serami, lekko posolic ( niekoniecznie), posypac oregano. Zwinac w rulon, z dluzszej strony, zrobic " kòlko", dobrze zamykajac. Ponacinac. Mozna posmarowac jajkiem, olejem, posypac ziarenkami, ziolami..... Zostawic jeszcze na 15min. Piec w nagrzanym piekarniku: 220° / okolo 25min.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzChlebek pyszniutki Wszystkim bardzo smakowa
Chlebek pyszniutki! Wszystkim bardzo smakował.
Pychotka dzikuj za przepis
Pychotka, dziękuję za przepis😍
Mniam, mniam,
Mniam, mniam, baaaaaaaaaaaardzo smaczny. Polecam.
Haniu, maka silna, to we
Haniu, maka silna, to we Wloszech MAKA 0. Odpowiednik-i polskie znajdziesz tutaj: http://www.przepisownia.pl/content/rodzaje-przypraw-ich-klasyfikacja-i-w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci
Im numer jest wyzszy, tym maka jest silniejsza
Nie uzywaj tej najslabszej, no i na biale pieczywo, nie uzywaj ciemnej, chyba, ze chcesz chlebek ciemny, to pomieszaj maki z ciemna. Jesli masz jakies watpliwosci, daj znac

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

:~A mogę wiedzieć co znaczy
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Karolinko, przepraszam za
Karolinko, przepraszam za ponad miesieczne opòznienie .... serdecznie Ci dziekuje
Po czasie, ale to nic. Jestem wdzieczna
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

wygląda cudnie, wyprobuje -
wygląda cudnie, wyprobuje - oddałam na ten przepis swój głos ale przyznam szczerze, że lekko nie "czaje" tego głosowania
Jasne, dziewczyny!!!!!
Jasne, dziewczyny!!!!! Nadzienie,jakie chcecie
Jedyna rada- by nie bylo za suche, bo wtedy chlebek szybko wyschnie i nie bedzie juz smaczny
Wrzuccie zawsze cos " mokrego"
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Veronica ma przepisy
Veronica ma przepisy rewelacyjne, ale Twój pomysł Magi , z pieczarkami , jeszcze dziś wypróbuję.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Bardzo fajny i smaczny
Bardzo fajny i smaczny przepis a nadziewać można wszystkim, polecam, pyszny z podsmażonymi pieczarkami

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję