3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek nadziewany


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 60 gramów wody
  • 50 gramów mleka
  • 10 gramów drożdży świeżych
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 200 gramów maki "silnej"
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli

Nadzienie

  • 125 gramów mozzarelli
  • 70 gramów parmezanu
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • oregano
  • soli
  • olej z oliwek do smaku
5

Przygotowanie

  1. Ciasto:

    Do Closed lid wlozyc wode, mleko, drozdze i cukier: 50sek / 37° / obr 2. Dodac pozostale skladniki: 2min / Dough mode. Przelozyc do miski do wyrosniecia.

    Nadzienie:

    Rozdrobnic parmezan: 3sek / obr 7, przelozyc do miseczki. Rozdrobnic mozzarelle: 1sek / obr 5, dolozyc do parmezanu, lekko przemieszac. Pomidorki przeciac na pòl.

    Wyrosniete ciasto rozwalkowac na duzy prostokat, posmarowac olejem, ulozyc pomidirki, posypac serami, lekko posolic ( niekoniecznie), posypac oregano. Zwinac w rulon, z dluzszej strony, zrobic " kòlko", dobrze zamykajac. Ponacinac. Mozna posmarowac jajkiem, olejem, posypac ziarenkami, ziolami..... Zostawic jeszcze na 15min. Piec w nagrzanym piekarniku: 220° / okolo 25min. 

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Chlebek pyszniutki Wszystkim bardzo smakowa

    Zgłoszony przez shangree na czerwca 3, 2017 at 15:57.

    Chlebek pyszniutki! Wszystkim bardzo smakował.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka dzikuj za przepis

    Zgłoszony przez shangree na maja 13, 2017 at 19:26.

    Pychotka, dziękuję za przepis😍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mniam, mniam,

    Zgłoszony przez hasanka na września 16, 2013 at 13:17.

    Mniam, mniam, baaaaaaaaaaaardzo smaczny. Polecam.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, maka silna, to we

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 1, 2012 at 14:48.

    Haniu, maka silna, to we Wloszech MAKA 0. Odpowiednik-i polskie znajdziesz tutaj: http://www.przepisownia.pl/content/rodzaje-przypraw-ich-klasyfikacja-i-w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci


    Im numer jest wyzszy, tym maka jest silniejsza tmrc_emoticons.)  Nie uzywaj tej najslabszej, no  i na biale pieczywo, nie uzywaj ciemnej, chyba, ze chcesz chlebek ciemny, to pomieszaj maki z ciemna. Jesli masz jakies watpliwosci, daj znac Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :~A mogę wiedzieć co znaczy

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 1, 2012 at 14:27.

    tmrc_emoticons.~A mogę wiedzieć co znaczy silna mąka? tmrc_emoticons.(( tmrc_emoticons.8)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Karolinko, przepraszam za

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 30, 2012 at 23:55.

    Karolinko, przepraszam za ponad miesieczne opòznienie .... serdecznie Ci dziekuje Love Love  Po czasie, ale to nic. Jestem wdzieczna Big Smile Big Smile Big Smile  Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wygląda cudnie, wyprobuje -

    Zgłoszony przez Karolinad2 na sierpnia 26, 2012 at 09:18.

    wygląda cudnie, wyprobuje - oddałam na ten przepis swój głos ale przyznam szczerze, że lekko nie "czaje" tego głosowania tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jasne, dziewczyny!!!!!

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 1, 2012 at 13:09.

    Jasne, dziewczyny!!!!! Nadzienie,jakie chcecietmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Jedyna rada- by nie bylo za suche, bo wtedy chlebek szybko wyschnie i nie bedzie juz smacznytmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Wrzuccie zawsze cos " mokrego"tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veronica ma przepisy

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 1, 2012 at 11:53.

    Veronica ma przepisy rewelacyjne, ale Twój pomysł Magi , z pieczarkami , jeszcze dziś wypróbuję.Love

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny i smaczny

    Zgłoszony przez magi1 na lipca 31, 2012 at 08:52.

    Bardzo fajny i smaczny przepis a nadziewać można wszystkim, polecam, pyszny z podsmażonymi pieczarkami tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze