3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Żołądek


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

ciasto

  • 2 czubate łyżeczki ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 łyżek oleju
  • 6 jaj kurzych
  • 250 g masła lub margaryny
  • 100 g suchego maku
  • 240 g mąki pszennej
  • 240 g cukru
  • 1 łyżka kiślu cytrynowego suchego
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Oddziel białko od żółtka .Włóż białko do Zablokowany i ubij pianę 3,5min/obroty4 wyłóż na miseczkę.


    Utrzyj margarynę(masło) z cukrem 10sek/4


    Dodaj żółtka ,olej ,proszek wymieszany z mąką 30-40sek/4,5


    Dodaj pianę i wymieszaj najpierw kopystką a póżniej 15sek/Soft


    Uzyskane ciasto podziel na dwie części:z jednej odłóż 1/3


    Do największej porcji wsyp mak i zamieszaj łyżką, do średniej kakao a do najmniejszej kisiel (kolor ciasta w środku będzie zależał od koloru kiślu) każdą część zamieszaj osobną łyżką


    Naszykuj formę i nagrzej piekarnik do tem.190*C


    Wkładaj ciasto według kolejności na spód największą porcję (makową ) rozsuń na środku i tam włóż ciemne ciasto, tak samo zrób z ciemnym rozgarnij do spodu i wlej jasne ciasto .Wstaw do nagrzanego piekarnika i piec w tem 190*C 50-60min.


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Najlepiej wychodzi pieczone w keksówce


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dziękuję Martynko i cieszę

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 21, 2014 at 14:09.

    Dziękuję Martynko i cieszę się ,że smakowało  tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychotka

    Zgłoszony przez martynka82 na maja 21, 2014 at 13:05.

    pychotka tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się że smakowało

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 11, 2014 at 12:45.

    tmrc_emoticons.;) Cieszę się że smakowało Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, ciasto wysmienite!

    Zgłoszony przez smoczek na maja 11, 2014 at 12:07.

    Haniu, ciasto wysmienite! Wczoraj upiekłam , dzisiaj po "spróbowaniu" niewiele zostało. :O Polecam wszystkim. bardzo smaczne ! I ten wygląd zachęcający do jedzenia.Szóstka z plusem. Pozdrawiam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko łyżka łyżce nie

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 10, 2014 at 17:38.

    Grażynko łyżka łyżce nie równa ale wyszło to dobrze i było różowe  Ja swoje zważę i podam w gramach

    .Mówiłam  że pychotka.Ja spróbuję zamienić suchy mak na wiórki kokosowe

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu ciasto pychotka Trochę

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 10, 2014 at 12:43.

    Love Haniu ciasto pychotka Love Trochę "miłej zabawy" szczególnie jak pomagają dzieci tmrc_emoticons.;) Big Smile ale warto Party Dodałam kisiel wiśniowy i 6 łyżek oleju to 45g ( tak wskazała moja waga ). Dziękuję za przepis i pozdrawiam Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Warto dziewczyny warto a

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 6, 2014 at 12:27.

    Warto dziewczyny Cooking 7 warto a nawet trzeba tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu jadłam już takie ciacho

    Zgłoszony przez magi1 na maja 6, 2014 at 12:23.

    Haniu jadłam już takie ciacho i było pyszne tmrc_emoticons.-) napewno je zrobię tmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis wygląda

    Zgłoszony przez ElaK na maja 5, 2014 at 23:58.

    Ciekawy przepis tmrc_emoticons.) wygląda ładnie a nazwa dosyć śmieszna jak na ciasto  Big Smile  Chętnie wypróbuję, dzieki za przepis

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko nazwa bierze się z

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 5, 2014 at 12:17.

    Grażynko nazwa bierze się z przekroju ciasta bardzo często przypomina rysunek żołądka

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, orginalna nazwa ciasta

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 5, 2014 at 11:52.

    Big Smile Haniu, orginalna nazwa ciasta tmrc_emoticons.;) Przepis dodany do wypróbowania Party Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze