1 Zebra

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zebra


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Zebra

  • 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
  • 500 g mąki pszennej, + 2 łyżki
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g oleju, słonecznikowego
  • 250 g oranżady, bezbarwwnej
  • 2 łyżki kakao
  • 150 g cukru
  • 5 jajek
  • 6
    58min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie 50min
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 150ºC.
    2. Do naczynia miksującego wbić jajka, dodać cukier, wymieszać 1 min/obr. 4.
    3. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem kakao, wymieszać 1 min/obr. 3, połowę masy przelać do innego naczynia i wymieszać z 2 łyżkami maki.
    4. Do masy pozostałej w naczyniu miksującym dodać kakao, wymieszać 15 s/obr. 4.
    5. Na środek natłuszczonej tortownicy wlewać na przemian 3 łyżki jasnej masy i 3 łyżki ciemnej, piec 50-60 min.
  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • próbowałam robić ją dwa razy i za...

    Zgłoszony przez monia849 na października 23, 2016 at 09:58.

    próbowałam robić ją dwa razy i za każdym razem nie upiekła się dokłądnie. Wszytsko robiłam zgodnie z przepisem. Piekarnik rónież nie zawiódł mnie nigdy a bardzo duzo piekę w nim. Trzymałam w piekarniku ponad 70 minut w temp 150 stopni i nic nadal zakalec mi wyszedł.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacja

    Zgłoszony przez NIEPOKORNA na października 4, 2016 at 20:36.

    :bigsmile: rewelacja

    NIEPOKORNA

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczna 

    Zgłoszony przez LudmiłaB na kwietnia 24, 2016 at 14:05.

    Bardzo smaczna  :cooking_7:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rzeczywiście troszkę

    Zgłoszony przez ba.cha na kwietnia 23, 2016 at 21:54.

    Ciasto rzeczywiście troszkę mało słodkie. Można zwiększyć ilość cukru.

    Ja zmniejszam też ilość proszku do pieczenie (niestety 2,5 łyżeczki są mocno wyczuwalne w smaku).

    Ale poza tym, łatwy i szybki przepis. A co najważniejsze - smaczny :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis dodany do ulubionych.

    Zgłoszony przez Mania_to_ja na września 5, 2015 at 16:05.

    Przepis dodany do ulubionych. Łatwe i pyszne ciasto :-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy koniecznie musi byc

    Zgłoszony przez Basiawlg na stycznia 14, 2015 at 12:56.

    Czy koniecznie musi byc oranzada? Ktos zamienial na wode???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pychotka 

    Zgłoszony przez coca1981 na stycznia 14, 2015 at 10:53.

    Ciasto pychotka  :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie ciut mało słodka,

    Zgłoszony przez Meg na maja 31, 2014 at 14:43.

    Dla mnie ciut mało słodka, następnym razem dam więcej cukru.

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota!!! Prawdziwa zebra

    Zgłoszony przez evula2 na grudnia 1, 2013 at 17:13.

    Pychota!!! Prawdziwa zebra :D :) :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale smakowicie wygląda ta

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na listopada 18, 2013 at 23:08.

    Ale smakowicie wygląda ta zebra. I jaka prosta.:) :O:)

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Spulchnia ciasto

    Zgłoszony przez Mixi na listopada 18, 2013 at 10:45.

    Spulchnia ciasto

    Pozdrawiam Mixi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dlaczego oranzada? Co to

    Zgłoszony przez Tala71 na listopada 18, 2013 at 09:24.

    Dlaczego oranzada? Co to daje?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • hmm mi zebra wyrosła..... aż

    Zgłoszony przez Diana na października 25, 2012 at 19:19.

    hmm mi zebra wyrosła..... aż za bardzo i pękła :( coś sknociłam widocznie ;)  ale smak pierwsza klasa :bigsmile:

    życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa ! 
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto wygląda super właśnie

    Zgłoszony przez Diana na października 25, 2012 at 18:25.

    ciasto wygląda super ;) właśnie wziełam się za pieczenie zebry zobaczymy jak wyjdzie w moim wykonaniu ;)

     

    życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa ! 
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjne ciasto i wcale

    Zgłoszony przez awolczyk na sierpnia 13, 2011 at 01:05.

    Rewelacyjne ciasto i wcale nie jest tak dużo roboty ;) paluszki lizu lizu :D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze