3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zblendowana pieczona owsianka - muffinki owsiane


Wydrukuj:
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

Zblendowana pieczona owsianka - muffinki owsiane

  • 100 g płatków owsianych
  • 125 g mleka
  • 1 banan, dojrzały
  • 1 jajko
  • 2 łyżki syropu klonowego, lub innego słodzidła
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczek cynamonu, mielonego
  • 4 kostki czekolady, pokrojonej na kawałki na wierzch
5

Przygotowanie

  1. Nagrzewamy piekarnik do 180st.
    Wszystkie składniki (prócz czekolady) umieszczamy w , miksujemy 40s, zwiększając stopniowo obroty do 10. Wylewamy do 8 silikonowych foremek na muffinki. Posypujemy czekoladą. Pieczemy przez 25min. Gotowe!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Idealne na drugie śniadanie czy przekąska na podróż.
Moja córka, która nie lubi owsianek, zjadła te babeczki ze smakiem- gładka konsystencja dzięki zblendowaniu nie przywodzi na myśl tradycyjnej owsianki tmrc_emoticons.)
Przepis, nieco zmodyfikowany, z tej strony: https://www.eatingbirdfood.com/blended-baked-oats/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy