3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zblendowana pieczona owsianka - muffinki owsiane


Wydrukuj:
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

Zblendowana pieczona owsianka - muffinki owsiane

  • 100 g płatków owsianych
  • 125 g mleka
  • 1 banan, dojrzały
  • 1 jajko
  • 2 łyżki syropu klonowego, lub innego słodzidła
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczek cynamonu, mielonego
  • 4 kostki czekolady, pokrojonej na kawałki na wierzch
5

Przygotowanie

  1. Nagrzewamy piekarnik do 180st.
    Wszystkie składniki (prócz czekolady) umieszczamy w Blokada naczynia miksującego, miksujemy 40s, zwiększając stopniowo obroty do 10. Wylewamy do 8 silikonowych foremek na muffinki. Posypujemy czekoladą. Pieczemy przez 25min. Gotowe!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Idealne na drugie śniadanie czy przekąska na podróż.
Moja córka, która nie lubi owsianek, zjadła te babeczki ze smakiem- gładka konsystencja dzięki zblendowaniu nie przywodzi na myśl tradycyjnej owsianki tmrc_emoticons.)
Przepis, nieco zmodyfikowany, z tej strony: https://www.eatingbirdfood.com/blended-baked-oats/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy