3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Włoskie ciasteczka migdałowe Almond Biscotti


Wydrukuj:
4

Składniki

40 kawałek/kawałki/kawałków

  • 1/2 łyżeczek cynamonu
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 175 g cukru drobnego do wypieków, plus extra do posypania
  • 200 g mąki przennej
  • 2 jajka całe
  • 250 g migdałów całych
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilli
  • 6
    50min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Rozgrzać piekarnik do 180st

     

    2. 170g migdałów włożyć do Blokada naczynia miksującego i delikatnie poszatkować 4sec/obr.5 reszte migdałów zostawić w całości, następnie wszystie migdały  przełożyć do dużej miski.

     

    3. Do Blokada naczynia miksującego wbić jajka i dodać extract z wanilli. Ubijać 1min/ obr6

     

    4. Do jajek dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cynamon. Wszystkie składniki połączyć 45sec/ obr4

     

    5. Ciasto dodaać do miski z migdałami i wymieszać. Następnie przełożyć na posypany mąką blat i lekko zagnieść.

     

    6. Podzielić ciasto na dwie części i z każdej z nich uformować długi pasek na szerokość 5cm. Przełożyć na blaszke z papierem do pieczenia i posypać z wierzchu cukrem. Piec 20-25min.

     

    7. Zredukować temperature do 160st, wyciagnąć ciastka z piekarnika i odstawić żeby delikanie przestygło. Następnie przełożyć na deskę do krojenia i pokroić na grubość 1cm.

     

    8. Ułożyć kawałki z powrotem na blaszce cięciem w dół. i piec dodatkowe 15-20 min aż ciastka będą suche i i chrupiące. Wystudzić.

     

    Ciastka można przechowywać do tygodnia w szczelnie zamykanym opakowaniu.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Wyciągnąć jak najwięcej ciasta z Blokada naczynia miksującego nastpenie włączyć na kilka sekund na szybkie obraty żeby ciasto odeszło od noży.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • musze koniecznie sprobowac bo....uwielbiam

    Zgłoszony przez sasia na czerwca 15, 2018 at 19:13.

    musze koniecznie sprobowac bo....uwielbiam tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi wyszly skały kamienie nie da sie ugryzc!!czemu

    Zgłoszony przez nuna80 na września 11, 2017 at 22:39.

    Mi wyszly skały kamienie nie da sie ugryzc!!czemu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowane!

    Zgłoszony przez Monia.Ga na października 8, 2016 at 10:07.

    Wypróbowane!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rPrzepis pierwsza klasa!

    Zgłoszony przez agutek na września 16, 2016 at 22:00.

    rPrzepis pierwsza klasa! Prosty, łatwy a ciasteczka pyszne! POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze