Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 500 g maślanki
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 czubate łyżeczki
- 500 g mąki pszennej
- 2 opakowania cukru wanilinowego
- 2 łyżeczki SODY
- 100 g oliwy z oliwek
- 2 szczypty sól
- 100 g cukru
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Odmierzamy cukier i cukier wanilinowy i mielimy 20s obr 10
- Dodajemy resztę składników i mieszamy 2min obr 2
- Miksujemy całość 10s obr 5[/b]
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zamiast cukru wanilinowego można dodać laskę winilii (ok 1cm) i zmiksować razem z cukrem w punkcie 1.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczen. Moja rodzinka je uwielbia, dlatego...
Bardzo smaczen. Moja rodzinka je uwielbia, dlatego podwójna porcja super się sprawdza
Bardzo dobre polecam
Bardzo dobre polecam