3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Ciasto marchewkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

  • 1 łyżeczka sody spożywczej
  • 4 jajka
  • 250 g cukru
  • szczypta soli
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 150 g oleju, słonecznikowego
  • Krem serowy:
  • 80 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
  • 250 g maskarpone
  • 20 g soku z cytryny
  • 300 g marchewki, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g orzechów włoskich, obranych
  • Ciasto:
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Ciasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    2. Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
    4. Dodać orzechy i pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 30 s/obr. 5.
    5. Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (25x35 cm). Piec około 45 min. Krem serowy :
    6. Do naczynia miksującego włożyć cukier i cukier wanilinowy, zemleć 10 s/obr. 10.
    7. Dodać mascarpone i sok z cytryny, zmiksować 40 s/obr. 6.
    8. Otrzymanym kremem posmarować ostudzone ciasto.
    9. Odciętą, górną, przypieczoną warstwę ciasta pokruszyć na przygotowane ciasto.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robiłam to ciasto, jest

    Zgłoszony przez Pola75 na kwietnia 2, 2016 at 19:18.

    Robiłam to ciasto, jest przepzszne!!!! 

    Polecam gorąco!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze