Tu jesteś:
4
Składniki
25 porcja/porcje/porcji
Wariant Ciasto marchewkowe
- 50 g cukru
- 200 g oleju, słonecznikowego
- 300 g mąki gryczanej
- 180 g cukru
- 350 g marchewki, obranej, pokrojonej na kawałki
- 50 g orzechów włoskich, obranych
- 300 g twarogu
- 20 g soku z cytryny
-
6
1h 0min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Ciasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
- Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
- Dodać orzechy i pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 30 s/obr. 5.
- Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (25x35 cm). Piec około 45 min. Krem serowy :
- Do naczynia miksującego włożyć cukier i cukier wanilinowy, zemleć 10 s/obr. 10.
- Dodać twaróg i sok z cytryny, zmiksować 40 s/obr. 6.
- Otrzymanym kremem posmarować ostudzone ciasto.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz