3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Ciasto marchewkowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

Wariant Ciasto marchewkowe

  • 150 g oleju, słonecznikowego
  • 1-2łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka sody spożywczej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 250 g cukru
  • 4 jajka
  • 300 g marchewki, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g orzechów włoskich, obranych
  • 30 gramy migdały, ze skórką
  • Ciasto:
  • 300 g twarogu lub mascarpone
  • 20 g soku z cytryny
  • 10 gramy cukier waniliowy
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie


    1. Ciasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.

    2. Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.

    3. Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 5.

    4. Dodać orzechy i pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 45 s/obr. 5

    5. Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (25x35 cm). Piec około 45 min.

    6. Krem serowy :

    7. Do naczynia miksującego włożyć cukier i cukier wanilinowy, zemleć 10 s/obr. 10.

    8. Dodać twaróg/mascarpone(jeżeli mascerpone to czas krótki bo się "rozwadnia" i sok z cytryny, zmiksować 40 s/obr. 6.

    9. Otrzymanym kremem posmarować ostudzone ciasto lub przekroić je w poprzek i na przekładkę, jako wariant można użyć jeszcze powidła śliwkowego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy