PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
DODATKI
- 8 czubatych łyżeczek świeżej żurawiny
- 2 czubate łyżki płatków migdałów
MASA MASCARPONE
- 200 g mascarpone
- 1 opakowania śmietanki 30%
KREM GANACHE
- 200 g CZEKOLADY 70%
- 1 opakowania śmietanki 30%
BEZA
- 10 białek
- 1 łyżek octu
- 1 łyżek mąki ziemniaczanej
- 440 G cukru
-
6
7h 30min
Czas całkowity 4h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
CUKIER MIELIMY NA PYŁ - 5 SEK./OBR/5
JAJKA MYJEMY, ODDZIELAMY BIAŁKA OD ŻÓŁTEK.
BIAŁKA UBIJAMY 7-8 MINT/OBR. 4 STOPNIOWO DODAJĄC CAŁY CUKIER.
PIANA POWINNA BYĆ DOBRZE UBITA, SZTYWNA, LŚNIĄCA
CZEKOLADĘ SIEKAMY - 5 SEK./OBR.5 - PRZEKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO
ŚMIETANĘ ZAGOTOWUJEMY - ZALEWAMY CZEKOLADĘ, ZOSTAWIAMY NA 5 MINUT.
PO TYM CZASIE MIESZAMY CAŁOŚĆ SZYBKO I ENERGICZNIE, POWSTANIE KREM.
ŚMIETANĘ UBIJAMY NA SZTYWNO - ZAKŁADAMY MOTYLEK, WLEWAMY ŚMIETANĘ I UBIJAMY PRZEZ 1 MINUTĘ-OBR. 4
DODAJEMY MASCARPONE, MIESZAMY MINUTĘ - OBRÓT4
NA PIERWSZY UPIECZONY BLAT BEZY NAKŁADAMY MASĘ MASCARPONOWĄ ORAZ POŁOWĘ ŻURAWINY. NA TO UKŁADAMY DRUGI UPIECZONY BLAT BEZOWY. PONOWNIE NAKŁADAMY MASĘ MASCARPONOWĄ I ZURAWINĘ. CAŁOŚĆ POLEWAMY CZEKOLADOWYM KREMEM I OZDBIAMY ZRUMIENIONYMI NA PATELNI MIGDAŁAMI.
BEZA
KREM GANACHE
KREM MASCARPONE
WYKOŃCZENIE TORTU BEZOWEGO
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzwyglada niesamowicie, bede
wyglada niesamowicie, bede probowac ale potrzebuje kilka wskazowek
- w czym pieczemy beze w tortownicy i potem przekrawamy czy jak? jaka temperatura i jak dlugo ? nigdy nie pieklam bezy
wyglada super i napewno go
wyglada super i napewno go zrobię