thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

krem

  • 0,75 litra śmietany kremówki
  • 200 g malin lub jagód do przybrania

ciasto bezowe

  • 2 łyżeczki kakao lub rozpuszczalnej kawy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • 50 g szklanka cukru zwykłego
  • 150 g cukru pudru zrobionego w Thermomix
  • 6 białek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasta bezowego
  1. Piekarnik nastawiamy na 150*C . Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" założyć motylek, wlać białka, dodać cukier puder i cukier zwykły oraz szczyptę soli i ubijać 5min/50*C/obr 3-3,5  dodajemy 1 łyżeczkę soku z cytryny i ubijamy 5min/ obr 3-3,5 . Przygotowaną blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Ubitą masę białkową wykładamy na blaszkę i  łyżką formujemy koło,tak przgotowane ciasto pieczemy  10 minut -150*C, następnie 20 minut -130*C, następnie 60 minut-120*C .Upieczone ciasto bezowe zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. Ja piekłam wieczorem a rano zrobiłam krem tmrc_emoticons.)                                      Krem : Do czystego naczynia zakładamy motylek, wlewamy śmietanę i ubijamy 2 min/ obr 4 , w trakcie ubijania przez otwór można dodać 2 łyżeczki kakao lub kawy rozpuszczalnej (wg gustu),ja dodałam kakao.Gotowym kremem wysmarować  upieczone ciasto i przybrać owocami Smacznego

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Torcik bezowy

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?