3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szybkie i tanie ciasto bananowe


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 3 dojrzałe obrane banany
  • 250 g mąki pszennej
  • 200 g cukru
  • 50 g roztopionego masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • (można dodać 50 g rozdrobnionych orzechów włoskich albo rodzynek)
  • szczypta soli
  • 6
    4min
    Czas całkowity 4min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Banany ucierać czas 30 s, obr.poz 5. Nastepnie dodawać kolejno cukier, mąkę, jajko, sól, sodę i na koniec wlać masło ucierając czas 2-3 min, obr.poz 5. Pod koniec ucierania dodać bakalie. Masę przełożyć do wąskiej formy wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Ciasto należy piec około 1 godz w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • W tytule dodałabym smaczne: szybkie, tanie i...

    Zgłoszony przez maxfanka na stycznia 21, 2018 at 21:18.

    W tytule dodałabym smaczne: szybkie, tanie i smaczne. Po opiniach, że wyszedł zakalec, upiekłam po swojemu 180 St ok 40 min. Fajny sposób na „przemycenie „ dojrzałych bananów.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto super!!!!!robiłam już kilka razy.Zamiast...

    Zgłoszony przez bety33 na listopada 4, 2017 at 17:00.

    Ciasto super!!!!!robiłam już kilka razy.Zamiast masła dałam olej i trochę mniej cukru. POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piekłam 40min w 180 stopniach, w foremce 22x29 i...

    Zgłoszony przez Bianeczka82 na stycznia 4, 2017 at 00:19.

    Piekłam 40min w 180 stopniach, w foremce 22x29 i wyszło idealnie! Pysze!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przetestowane, wyszło bardzo dobre dodałam...

    Zgłoszony przez uelka na listopada 27, 2016 at 15:24.

    Przetestowane, wyszło bardzo dobre tmrc_emoticons.) dodałam orzechy włoskie i zrobiłam polewę z gorzkiej czekolady.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre i szybkie ciasto

    Zgłoszony przez samalia na grudnia 8, 2015 at 17:29.

    Bardzo dobre i szybkie ciasto tmrc_emoticons.) dodalabym tylko mniej cukru ale to tylko kwestia smaku tmrc_emoticons.) moje wyszlo dosyc wilgotne w srodku ale chyba takie powinno byc tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przykro mi bardzo,ale wyszedł

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 7, 2015 at 14:42.

    Przykro mi bardzo,ale wyszedł mi zakalec tmrc_emoticons.J) Ciasto mi wyrosło,a potem "oklapło" tmrc_emoticons.J)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje upiekło się ładnie, ale

    Zgłoszony przez gabi49 na września 4, 2014 at 21:28.

    Moje upiekło się ładnie, ale dla mojej rodzinki charakterystyczny smak przejrzałych bananów nie był zachwycający. tmrc_emoticons.;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zaskoczyłam rodzinę: nikt nie

    Zgłoszony przez mikulina na sierpnia 28, 2014 at 11:41.

    Zaskoczyłam rodzinę: nikt nie kwapił się do zjedzenia "przedojrzałych" bananów.

    W postaci ciasta zniknęły błyskawicznie  tmrc_emoticons.8)

    Dodatkowo oblałam polewą czekoladową.

    PYCHA !

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło mi rewelacyjne

    Zgłoszony przez DotkaEłk na kwietnia 12, 2014 at 16:53.

    Ciasto wyszło mi rewelacyjne tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Miksowanie bez motylka. Moze

    Zgłoszony przez ewemar na listopada 2, 2013 at 12:05.

    Miksowanie bez motylka. Moze u pani potrzeba zwiększyć temperaturę piekarnika. Przykro mi, że ciasto nie wyszłotmrc_emoticons.(


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Byłam bardzo ciekawa tego

    Zgłoszony przez margarita na października 30, 2013 at 10:00.

    Byłam bardzo ciekawa tego bananowego ciasta, ale nie miałam szczescia bo wyszedł mi straszny zakalec.

     Mam pytanie czy to ciasto mam ucierac motylkiem?

    Ono nie daje mi spokoju................

    Pozdrawiam tmrc_emoticons.)  i prosze o odpowiedz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA! Dodałam olej w

    Zgłoszony przez megr07 na października 23, 2013 at 13:59.

    REWELACJA!

    Dodałam olej w ilości 65g i wstawiłam do zimnego piekarnika i piekłam ok 40 min w 190 stopniach. POLECAM!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja zamiast masła dałam 50 g

    Zgłoszony przez wawi na sierpnia 7, 2012 at 15:22.

    ja zamiast masła dałam 50 g oleju i piekłam 45 min na 175 * C i też pycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybkie i smaczne! juz nie

    Zgłoszony przez Monika Sz. na czerwca 23, 2012 at 08:30.

    Szybkie i smaczne! juz nie wyrzucam przejrzalych bananow tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam wczoraj, wyszło

    Zgłoszony przez edyyta na listopada 11, 2011 at 13:27.

    Zrobiłam wczoraj, wyszło przepyszne, wszyscy się zajadali Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo mi przykro:( Nie wiem

    Zgłoszony przez ewemar na listopada 9, 2011 at 21:25.

    Bardzo mi przykrotmrc_emoticons.( Nie wiem czym to idzie, ale mnie się zawsze udaje. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dwa razy podjelam probe i

    Zgłoszony przez rybeczka80 na listopada 9, 2011 at 16:24.

    dwa razy podjelam probe i niestety dwa razy wyszedl mi zakalec. Szkoda, bo wyglada smakowicie. Moze jeszcze kiedys sprobuje!!!Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szzybkie i pyszne ciasto, ja

    Zgłoszony przez Agtatka na lutego 28, 2011 at 20:27.

    Szzybkie i pyszne ciasto, ja musiałam piec sporo dłuzej i w wyzszej temp, ale sie udało i to najważniejsze tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja piekę w formie 30x11,5x7,5

    Zgłoszony przez ewemar na lutego 5, 2011 at 22:01.

    Ja piekę w formie 30x11,5x7,5

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja uzyłam 35 x 11 x 7,5 cm.

    Zgłoszony przez monika_z na lutego 5, 2011 at 18:25.

    Ja uzyłam 35 x 11 x 7,5 cm.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jaka powinny byc wymiary

    Zgłoszony przez MajDzia na lutego 5, 2011 at 16:07.

    jaka powinny byc wymiary formy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czasami jak jest zwietrzała

    Zgłoszony przez ewemar na stycznia 31, 2011 at 13:29.

    Czasami jak jest zwietrzała soda oczyszczona, to sie robi zakalec. Ja nie wiedziałam i tak dwa razy zepsułam ciasta. Soda była w teriminie, ale już chwile leżała w otwartej torebce i podobno jak zwietrzeje, to sie zakalce robią.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mnie niestety wyszedł zakalec

    Zgłoszony przez monika_z na stycznia 30, 2011 at 09:40.

    Mnie niestety wyszedł zakalec tmrc_emoticons.(  Smakiem troszkę przypomina tatarczuch, słodziutkie. Mimo zakalca - znika..

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super,dzièki za przepis u

    Zgłoszony przez pancio na stycznia 13, 2011 at 14:06.

    tmrc_emoticons.) super,dzièki za przepis u mnie ciàgle siè marnujà banany-mam malutkie dziecko wièc przedojrzalych nie mogè mu podac a tak cala rodzinka zkorzysta!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo długo zachowuje

    Zgłoszony przez ewemar na stycznia 13, 2011 at 13:27.

    Ciasto bardzo długo zachowuje świeżość i jest bardzo smaczne. Zawsze go robie, gdy nie ma kto zjeść banankówtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze