Tu jesteś:
4
Składniki
- 3 dojrzałe obrane banany
- 250 g mąki pszennej
- 200 g cukru
- 50 groztopionego masła
- 1 jajko
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- (można dodać 50 grozdrobnionych orzechów włoskich albo rodzynek)
- szczypta soli
-
6
1h 4min
Czas całkowity 4minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Banany ucierać czas 30 s, obr.poz 5. Nastepnie dodawać kolejno cukier, mąkę, jajko, sól, sodę i na koniec wlać masło ucierając czas 2-3 min, obr.poz 5. Pod koniec ucierania dodać bakalie. Masę przełożyć do wąskiej formy wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Ciasto należy piec około 1 godz w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSzybkie i pyszne
Szybkie i pyszne
Przepyszne! Dodałam trochę kawałków gorzkiej...
Przepyszne! Dodałam trochę kawałków gorzkiej czekolady i odrobine cynamonu. Piekłam 180 stopni przez godzinę i wyszło idealne😍
a ja robię mufinki z owocami w srodku i dodaję...
a ja robię mufinki z owocami w srodku i dodaję do ciasta łyżkę kakao
Pycha!!!! Przetestowalam, zamiast masła dalam...
Pycha!!!! Przetestowalam, zamiast masła dalam olej, Dodałam jeszcze skórke z pomarańczy. Piekłam w 180 st. 40 min. Wyszło pyszne, jest puszyste. Polecam 👍
W tytule dodałabym smaczne: szybkie, tanie i...
W tytule dodałabym smaczne: szybkie, tanie i smaczne. Po opiniach, że wyszedł zakalec, upiekłam po swojemu 180 St ok 40 min. Fajny sposób na „przemycenie „ dojrzałych bananów.
Ciasto super!!!!!robiłam już kilka razy.Zamiast...
Ciasto super!!!!!robiłam już kilka razy.Zamiast masła dałam olej i trochę mniej cukru. POLECAM
Piekłam 40min w 180 stopniach, w foremce 22x29 i...
Piekłam 40min w 180 stopniach, w foremce 22x29 i wyszło idealnie! Pysze!
Przetestowane, wyszło bardzo dobre dodałam...
Przetestowane, wyszło bardzo dobre
dodałam orzechy włoskie i zrobiłam polewę z gorzkiej czekolady.
Bardzo dobre i szybkie ciasto
Bardzo dobre i szybkie ciasto
dodalabym tylko mniej cukru ale to tylko kwestia smaku
moje wyszlo dosyc wilgotne w srodku ale chyba takie powinno byc 
Przykro mi bardzo,ale wyszedł
Przykro mi bardzo,ale wyszedł mi zakalec
Ciasto mi wyrosło,a potem "oklapło"
Moje upiekło się ładnie, ale
Moje upiekło się ładnie, ale dla mojej rodzinki charakterystyczny smak przejrzałych bananów nie był zachwycający.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Zaskoczyłam rodzinę: nikt nie
Zaskoczyłam rodzinę: nikt nie kwapił się do zjedzenia "przedojrzałych" bananów.
W postaci ciasta zniknęły błyskawicznie
Dodatkowo oblałam polewą czekoladową.
PYCHA !
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Ciasto wyszło mi rewelacyjne
Ciasto wyszło mi rewelacyjne
Miksowanie bez motylka. Moze
Miksowanie bez motylka. Moze u pani potrzeba zwiększyć temperaturę piekarnika. Przykro mi, że ciasto nie wyszło
Byłam bardzo ciekawa tego
Byłam bardzo ciekawa tego bananowego ciasta, ale nie miałam szczescia bo wyszedł mi straszny zakalec.
Mam pytanie czy to ciasto mam ucierac motylkiem?
Ono nie daje mi spokoju................
Pozdrawiam
i prosze o odpowiedz
REWELACJA! Dodałam olej w
REWELACJA!
Dodałam olej w ilości 65g i wstawiłam do zimnego piekarnika i piekłam ok 40 min w 190 stopniach. POLECAM!
ja zamiast masła dałam 50 g
ja zamiast masła dałam 50 g oleju i piekłam 45 min na 175 * C i też pycha
Szybkie i smaczne! juz nie
Szybkie i smaczne! juz nie wyrzucam przejrzalych bananow

Zrobiłam wczoraj, wyszło
Zrobiłam wczoraj, wyszło przepyszne, wszyscy się zajadali
Bardzo mi przykro:( Nie wiem
Bardzo mi przykro
Nie wiem czym to idzie, ale mnie się zawsze udaje. Pozdrawiam
dwa razy podjelam probe i
dwa razy podjelam probe i niestety dwa razy wyszedl mi zakalec. Szkoda, bo wyglada smakowicie. Moze jeszcze kiedys sprobuje!!!
Szzybkie i pyszne ciasto, ja
Szzybkie i pyszne ciasto, ja musiałam piec sporo dłuzej i w wyzszej temp, ale sie udało i to najważniejsze
Ja piekę w formie 30x11,5x7,5
Ja piekę w formie 30x11,5x7,5
Ja uzyłam 35 x 11 x 7,5 cm.
Ja uzyłam 35 x 11 x 7,5 cm.
jaka powinny byc wymiary
jaka powinny byc wymiary formy?
Czasami jak jest zwietrzała
Czasami jak jest zwietrzała soda oczyszczona, to sie robi zakalec. Ja nie wiedziałam i tak dwa razy zepsułam ciasta. Soda była w teriminie, ale już chwile leżała w otwartej torebce i podobno jak zwietrzeje, to sie zakalce robią.
Mnie niestety wyszedł zakalec
Mnie niestety wyszedł zakalec
Smakiem troszkę przypomina tatarczuch, słodziutkie. Mimo zakalca - znika..
super,dzièki za przepis u
Ciasto bardzo długo zachowuje
Ciasto bardzo długo zachowuje świeżość i jest bardzo smaczne. Zawsze go robie, gdy nie ma kto zjeść bananków