 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
- 1 szkl cukru
- 1 szkl mąki
- 1 szkl kaszy manny
- 1/2 szkl bułki tartej
- 2 łyżeczki cynamonu
- 150 g margaryny
- 1,5 kg jabłek obranych i wydrążonych z gniazd nasiennych
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego  "Blokada naczynia miksującego"  wkładamy cukier, mąkę, kaszę manny, bułkę tartą oraz cynamon 5 s. obr. 2 "Blokada naczynia miksującego"  wkładamy cukier, mąkę, kaszę manny, bułkę tartą oraz cynamon 5 s. obr. 2- Przekładamy do miski. - Do naczynia miksującego  "Blokada naczynia miksującego"  wkładamy obrane i wydrążone z gniazd nasiennych jabłka s. 15 obr. 5 tworząc suchą mieszankę. "Blokada naczynia miksującego"  wkładamy obrane i wydrążone z gniazd nasiennych jabłka s. 15 obr. 5 tworząc suchą mieszankę.- Naczynie żaroodporne smaujemy marganyną lub masłem opruszamy bułką tartą i na przemian wsypujemy jabłka na wierzch suchą mieszankę, następnie jabłka i ponownie mieszankę, jabłka i suchą mieszankę (powinny wyjść conajmniej 3 warstwy). Na wierzch kładziemy pokrojone w cienki plastry margarynę. - Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 C. Piec ok. 1 godz. - Smacznego 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Szybki i pyszny
Zgadzam się z Grażyną Kamińską. Bułką tartą opruszam naczynie, wysmarowane uprzednio masłem... ale w wersji minimalistycznej można też układać warstwy mieszanki bez przygotowanego wcześniej naczynia.
Warstwy układam naprzemiennie, pierwsza i ostatnia to zawsze mieszanka. To szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto smakuje wyśmienicie. Pozdrawiam kulinarnie.
super przepis szybki a ciasto super
Witam,
zgodzę się ze wszystkimi że ciasto jest wspomnieniem z lat dzieciństwa jest bardzo szybkie i proste w robieniu.
 jest bardzo szybkie i proste w robieniu.
Ja zawsze dodaje bułkę tartą do mieszanki, bo wchłania więcej soku z jabłek ale jak ktoś woli można zrobić wariant bez dodawania jej do mieszanki.
Dla lubiących bobmy kaloryczne polecam na ciepły kawałek dodać łyżeczkę lodów.
Mam nadzieję, że wszystkim będzie smakowało.
Pozdrawiam i życzę smacznego
Witam,
zgodzę się ze wszystkimi że ciasto jest wspomnieniem z lat dzieciństwa jest bardzo szybkie i proste w robieniu.
 jest bardzo szybkie i proste w robieniu.
Ja zawsze dodaje bułkę tartą do mieszanki, bo wchłania więcej soku z jabłek ale jak ktoś woli można zrobić wariant bez dodawania jej do mieszanki.
Dla lubiących bobmy kaloryczne polecam na ciepły kawałek dodać łyżeczkę lodów.
Mam nadzieję, że wszystkim będzie smakowało.
Pozdrawiam i życzę smacznego
Nie zabieram glosu, bo nie znam przepisu 
  . Chetnie jednak wypròbuje
  . Chetnie jednak wypròbuje 
  
  
 
Też nam ten przepis, dawno dawno temu zawsze robiła go moja babcia, praktycznie w każdą niedzielę. Ja osobiście jeszcze go nie robiłam, ale zrobie go z chęcią bo jest szybkie i pyszne, tylko poczekam na Anię - jak powinien wyglądać dokładnie przepisik
Dla mnie to też przypomnienie smaku z dzieciństwa Moja Babcia często go robiła.
  Moja Babcia często go robiła.
Tak, Aniu, Grażynka ma rację. Ja też znam ten przepis. Jest rzeczywiście bardzo łatwy , a efekt bardzo smaczny. W dawnych, ciężkich czasach piekła go moja małoletnia wówczas córcia. Popraw ten przepis w/g wskazówek podanych przez Grażynkę. Myślę , że wiesz jak to zrobić?
 , że wiesz jak to zrobić?