3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

,,Sznikers,,


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Masa orzechowa

  • 170 gramów miodu
  • 70 gramów cukru
  • 130 gramów palmy ,,kasi
  • 280 gramów łuskanych orzechów włoskich

Ciasto

  • 2 czubate łyżeczki SODY
  • 2 całe jajka
  • 200 gramów palmy ,,kasi
  • 500 gramów mąki tortowej
  • 180 gramów cukru

Do przełożenia

  • 1 puszka masy kajmakowej
  • cukier puder do posypania ciasta
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. DoClosed lid wkładamy wszystkie składniki na ciasto- mieszamy 2min.Closed lidDough mode.

    Wyjmujemy z Closed lid ,dzielimy na 2 porcje ,wyklejamy 2 takie same blaszki[25x35cm].Lub pieczemy jedno po drugim,wówczas lepiej upiec pierwsze ciasto bez orzechów ,wyjąć i upiec drugie z orzechami.

    Jedną blaszkę z ciastem pieczemy 15-20 min. na złoty kolor [zależy od piekarnika]

    Na drugie ciasto wylewamy masę orzechową przygotowaną w Closed lid.

    DoClosed lid wkładamy wszystkie składniki na masę orzechową 5min./90stopni/obr.2.Masło musi się roztopić i połączyć z resztą składników.Wylewamy masę[ na nieupieczone ] ciasto ,pieczemy 20 min. w 180 stopniach.

    Po wystygnięciu,na ciasto z orzechami rozsmarowujemy masę kajmakową ,przykrywamy 2 porcją ciasta.Posypujemy cukrem pudrem lub robimy polewę czekoladową.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ciasto pieczemy zawsze dzień wcześniej,po upieczeniu jest twardawe.Na drugi dzień kruszeje i jest bardzooooooo słodkie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zamiast kajmaku zrobiłam masę orzechową tzn...

    Zgłoszony przez iwab1973 na stycznia 18, 2017 at 16:25.

    zamiast kajmaku zrobiłam masę orzechową tzn kostka margaryny+ 200 gram mielonych orzechów+ cukier puder oszczędnie, ale do smaku+ wódka do smaku. ciasto wyszło pyszne, ale nie takie słodkie i alkohol trochę przełamał smak. Pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciacho pycha!!! I do tego

    Zgłoszony przez Nika666 na marca 13, 2016 at 19:53.

    Ciacho pycha!!! I do tego szybkie i proste w wykonaniu tmrc_emoticons.) Nie miałam orzechów włoskich pod ręką, a że nie za bardzo chciało mi się biec do sklepu to dodałam orzeszki arachidowe, pasują jak ulał tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne...mniam

    Zgłoszony przez Małgorzata1981 na grudnia 14, 2014 at 21:06.

    Pyszne...mniam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam to super wypaśne

    Zgłoszony przez Belunia na marca 19, 2014 at 22:08.

    Zrobiłam to super wypaśne ciasto. Jest pyszne szybko sie robi. Lubię mieć co gryźć dlatego nie siekam mocno orzechów . Jest mega słodkie następnym razem do masy orzechowe dam trochu mnie cukru, ponieważ masa kajmakowa jest sama w sobie slodziutka. Polecam dziewczyny zrobic to ciasto przy najbliższej Waszej okazji. Pozdrawiam Beatke40stke za podanie super przepisu  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawa propozycja na słodkie

    Zgłoszony przez kasia1977 na stycznia 14, 2014 at 18:43.

    Ciekawa propozycja na słodkie przyjęcie!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Beatko kusisz pysznym

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 14, 2014 at 13:44.

    Party Beatko kusisz pysznym sznikersem Big Smile Przepis dodany do wypróbowania Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze