3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szarlotka bezglutenowa


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 250 g mąki bezglutenowej np. Schar
  • 120 g masła miękkiego
  • 1 jajko kurze
  • 50 g cukru

Jabłka

  • 1ooo g jabłek
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • opakowanie cukru waniliowego, lub cukier wykonany w TM
  • 120 g cukru
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto weług podanej kolejności, wymieszać 40s/obr.5. 2/3 ciasta chłodzić dwie godziny w lodówce, 1/3 włożyć do zamrażalnika.

    2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka, rozdrobnić 4-5s./obr.4

    3. Założyć motylek. Do naczynia miksującego włozyć jabłka, dodac cynamon i cukier. Poddusić 8 min/80°C/obr. 2.

    4. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłozyć nim blachę, posypać bułka tartą, wyłożyć równomiernia jabłka. Pozostałą część ciasta wyjąć z zamrażarki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać ciasto.

    5. Piec ok. 50-60 min w temperature 180°C

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Na blaszkę o jakich wymiarach są te proporcje?

    Zgłoszony przez Angelika_D na lipca 28, 2017 at 18:45.

    Na blaszkę o jakich wymiarach są te proporcje?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne!

    Zgłoszony przez Roksii7 na grudnia 5, 2012 at 10:07.

    Ciasto przepyszne! Kilkakrotnie już ją piekłam w wersji z mąką tortową - jako zamiennik bezglutenowej i wychodzi wspaniale!


    Polecam bardzo szybka i smaczna szarlotka!  Big Smile


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło przepyszne.

    Zgłoszony przez piorkowm na stycznia 20, 2012 at 11:41.

    Ciasto wyszło przepyszne. Polecam wszystkim, ale szczególnie osobom, które są na szczególnej diecie bezglutenowej.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze