Składniki
Ciastka
- pół margaryny
- 500 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 150 g miodu
- 2-3 jajka, (zależy od wielkości)
- pół przyprawy do piernika
- pół proszku do pieczenia
-
6
20min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
50 gramów cukru prażymy na karmel, dodajemy wode, zeby nam wszystko nie skostniało
Margaryne wrzucić do naczynia razem z resztą cukru. Utrzeć około 5sek.obr.5. Do naczynia wsypać resztę składników w podanej kolejności i ostudzony karmel. Wyrobić około 1min. stopniowo zwiększając obroty od 1 do 5. Na początku wyrabiania pomagać sobie kopystką.
Ciasto odstawić na pewien czas (najlepiej na noc). Następnie zwałkować i piec do uzyskania odpowiedniego koloru
Po upieczeniu można polukrować (przepis na lukier w książce podstawowej
)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz