3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Świąteczne pierniczki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Ciastka

  • pół margaryny
  • 500 g mąki pszennej
  • 150 g cukru
  • 150 g miodu
  • 2-3 jajka, (zależy od wielkości)
  • pół przyprawy do piernika
  • pół proszku do pieczenia
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 50 gramów cukru prażymy na karmel, dodajemy wode, zeby nam wszystko nie skostniałotmrc_emoticons.)

  2. Margaryne wrzucić do naczynia razem z resztą cukru. Utrzeć około 5sek.obr.5. Do naczynia wsypać resztę składników w podanej kolejności i ostudzony karmel. Wyrobić około 1min. stopniowo zwiększając obroty od 1 do 5. Na początku wyrabiania pomagać sobie kopystką.

  3. Ciasto odstawić na pewien czas (najlepiej na noc). Następnie zwałkować i piec do uzyskania odpowiedniego kolorutmrc_emoticons.) 

    Po upieczeniu można polukrować (przepis na lukier w książce podstawowej tmrc_emoticons.) )

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy