Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Spód i boki
- 200 gramów herbatników digestive lub podobnych
- 50 gramów masła, niesolonego
- sól
Masa serowa
- 500 gramów serka kremowego, najlepiej Philadelphia
- 3 jajka
- 200 gramów cukru
- 125 gramów śmietany lub jogurtu greckiego
- 250 gramów masła orzechowego, gładkiego lub z kawałkami orzechów
Polewa
- 250 gramów śmietany
- 100 gramów Czekolady mlecznej
- opcjonalnie: wiórki kokosowe lub skórka pomarańczowa
-
6
1h 10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Połamane na mniejsze kawałki herbatniki wkładamy do naczynia, dodajemy miękkie masło, sól i mieszamy 5 s./obr. 5.
- Wyjmujemy masę i nanosimy na dno i boki foremki. Wstawiamy foremkę do lodówki.
- Wkładamy do naczynia wszystkie składniki i miksujemy 1 min./obr. 5.
- Wyjmujemy foremkę ze schłodzonym spodem z lodówki i wlewamy do niej masę.
- Wstawiamy foremkę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pieczemy 50-60 min.
- Rozpuszczamy połamaną na kawałki czekoladę 1 min./80°C/obr. 2.
- Dodajemy śmietanę i mieszamy 10 s./obr. 2.
- Polewamy ciasto. Możemy posypać je wiórkami kokosowymi lub skórką pomarańczową.
Spód i boki
Masa serowa
Polewa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzmatiiwan: Szczerze mówiąc zwykle robię z...
matiiwan: Szczerze mówiąc zwykle robię z podwójnej ilości składników, ale przy standardowych proporcjach powinna wystaczyć keksówka. Za kilka dni przetestuję i dam znać
Hej ...
Hej
Jakiej wielkości blacha sie sprawdza najlepiej?