Składniki
SPÓD
- 140 g cukru
- 3 MAŁE JAJA
- 1/2 kostki margaryny rozpuszczonej
- 130 g mąki pszennej
- 110 g mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
wierzch - masa serowa:
- 1000 g tłusty ser
- 0,5 litra słodkiej śmietanki 12%
- 2 budynie smietankowe
- 1 czubata łyzka mąki ziemniaczanej
- 1 cukier waniliowy
- 300 g cukru
- 10 jaj
- 100 g masła w temp. pokojowej
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
MARGARYNĘ STOPIĆ 1,5 MIN/VAROMA/obr 3, przestudzić, dodać cukier i jaja 15s/obr 6,
dodać zmieszane obie mąki z proszkiem 15 sekund/obr5, wylac na blache
masło stopic 1 min/varoma/obr3, dodac pokruszowny ser, śmietankę, żóltka, zmiksować 3 min/obr6, przelać do dużej miski.
umyć i osuszyć naczynie miksujące.
wlać białka, ustawić 6 min/obr4, po trzech minutach wsypać oba cukry, po dwóch kolejnych budynie z mąka ziemniaczaną. wymieszać z masą serową. wylać na spód. wstawic do zimnego piekarnika, piec 50 min temp. 180 stopni
wierzch - masa serowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedztroche daleko Alicj@ i
troche daleko Alicj@
i zostalo juz tylko wspomnienie dzis walcze z chrustem bo paczki to totalna porazka ;(
Witaj edytka_33 Przeczytaj
Witaj edytka_33
Przeczytaj dokladnie ostatnie zdanie przepisu
Sernik bardzo dobry, dziękuje za przepis
Witam.Mam pytanie odnośnie
Witam.Mam pytanie odnośnie pieczenia-czy 50min piec od czasu wstawienia do zimnego piekarnika, czy od momentu osiagnięcia temperatury 180 stopni?
Bardz się cieszę że wyszedł i
Bardz się cieszę że wyszedł i smakuje
))
Alicj@
Ooooo to zapraszamy z tym
Ooooo to zapraszamy z tym serniczkiem na kawe
)))
Alicj@
Alicj@ to moja wina wszystko
Alicj@ to moja wina wszystko mi sie pokrecilo ze nawet bialek nie dodalam
smak z dziecinstwa
pycha polecam i dodaje do ulubionych
pozdrawiam rowniez
wyszedl i wlasnie wciagam
wyszedl
i wlasnie wciagam go na sniadanie 
Nie wiem co źle przeczytałaś,
Nie wiem co źle przeczytałaś, ale daj znać cz wyszedł. Mam nadzieje ze w smaku chociac byl dobry
))). Pozdrawiam 
Alicj@
ech....zabralam sie z wielka
ech....zabralam sie z wielka pasja za ten serniczek i coz.......zle przeczytalam przepis ;9
mam nadzieje ze mimo wszystko wyjdzie
Super, mega puszysty, warto
Super, mega puszysty, warto zrobić i spróbować
Serniczek przepyszny, chociaż
Serniczek przepyszny, chociaż troszkę roboty przy nim jest. Masa z białka z tymi wszystkimi dodatkami była rzadka , miala konsystencję gęstej śmietany , dośc sceptycznie do tego podeszłam ale efekt końcowy naprawdę super. Jeden z lepszych serników . Polecam zrobić.
Alicjo, dziękuję za
Alicjo, dziękuję za wyjaśnienia
Pozdrawiam serdecznie 
Sernik przepyszny Nie
Sernik przepyszny
Nie miałam budyniu waniliowego, wiec dodałam czekoladowy.... Pychotka
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Mam nadzieje, ze równiez
Mam nadzieje, ze równiez będzie smakował, nazwa oznacza, ze serniczek pochodzi z Wieruszowa, a jego założycielem był książę Wierusz. Myślę, że jemu serniczek tez by smakowal
)))
Alicj@
Serniczek wygląda
Serniczek wygląda zachęcająco
dodaję więc do wypróbowania
.Mam tylko jedno pytanie - zaintrygowała mnie nazwa sernika - co ona oznacza? :O
Pozdrawiam
Witam, bardzo dziękuję za
Witam, bardzo dziękuję za opinię i ciekawą sugestię z budyniem
))cieszę się źe smakował , pozdrawiam
))))Alicja
Alicj@
:) Tak smaczny że trzeba