3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik Szwagierki


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

Sernik

  • 50 g masła miękkiego
  • 240 g cukru bialego
  • 6 jaj kurzych
  • 1000 g twarogu, najlepszy na kg.
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 6
    1h 3min
    Czas całkowity 1h 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Do naczynie miksującego wkładamy wszystkie składniki.Miksujemy 3 minuty obr.5-6.

    Wylewamy masę do foremki lub małej tortownicy(około 23 cm średnicy).

    Pieczemy 1h w temperaturze 170 .

    Smacznegotmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Najsmaczniejszy wychodzi z sera od gospodarza tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłem, zmodyfikowałem mąkę- zamiast niej...

    Zgłoszony przez Zibirak na czerwca 13, 2018 at 07:54.

    Zrobiłem, zmodyfikowałem mąkę- zamiast niej dodałem dwa budynie waniliowe. Ser z wiaderka mielony- i wyszedł sernik palce lizac!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ZAKRĘCONAPOZYTYWNIE:Robie zawsze zgodnie z tym...

    Zgłoszony przez JustiChob na marca 18, 2018 at 18:35.

    ZAKRĘCONAPOZYTYWNIE:Robie zawsze zgodnie z tym komentarzem tmrc_emoticons.) wychodzi pyszny !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serniczek rewelka. Piekłam jednak 90 min z...

    Zgłoszony przez Leonek2013 na stycznia 6, 2018 at 21:00.

    Serniczek rewelka. Piekłam jednak 90 min z termoobiegiem, dodałam sernix zamiast maki ziemniaczanej i ubiłam pianę z białek i dodałam ja na końiec lekko mieszając tmrc_emoticons.-) Goście zadowoleni, a blacha pusta -tmrc_emoticons.) polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie się upiekł i stygnie w zamkniętym...

    Zgłoszony przez Leonek2013 na stycznia 6, 2018 at 12:52.

    Właśnie się upiekł i stygnie w zamkniętym piekarniku tmrc_emoticons.-) Narazie wygląda super, ciekawe jak smakuje -tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis, piekłam 1h 20 min

    Zgłoszony przez EweEWe na października 13, 2017 at 07:50.

    Bardzo dobry przepis, piekłam 1h 20 mintmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie smarujemy boków tortownicy,blachy na sernik

    Zgłoszony przez damro na września 23, 2017 at 12:00.

    Nie smarujemy boków tortownicy,blachy na sernik

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zawsze wychodzi... ja nic nie zmieniałam......

    Zgłoszony przez AnetEn na września 19, 2017 at 13:15.

    Zawsze wychodzi... ja nic nie zmieniałam... owszem zawsze rośnie i opada. W smaku śmietankowy i nie jest zbity. Robiłam rownież w opcji na herbatnikach tmrc_emoticons.) polecam i dziękuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo szybki i bardzo dobry sernik. ...

    Zgłoszony przez ZAKRĘCONAPOZYTYWNIE na sierpnia 25, 2017 at 08:02.

    Bardzo szybki i bardzo dobry sernik.
    Zmiany jakie wprowadziłam to :
    1.Zmniejszyłam ilości :
    cukru do 180g ,
    mąki ziemniaczanej do 40 g.
    2.Dodałam jedno opakowanie budyniu waniliowego.
    3.żółtka dodawałam stopniowo w trakcie miksowania. Z białek ubiłam pianę i dodałam na koniec , lekko mieszając całą masę.
    Piekłam 1,5 godziny w 170 stopniach. Po upieczeniu pozostawiłam sernik w piekarniku na ok. 15 min.
    Wyszedł pyszny!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik rewelacyjny , dodalam budyn smietankowy...

    Zgłoszony przez postyka77 na sierpnia 18, 2017 at 22:38.

    Sernik rewelacyjny , dodalam budyn smietankowy zamiast maki ziemniaczanej i troche wanilii 😋🤗😋

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Plus taki e naprawd szybko si go robi...

    Zgłoszony przez violinika na lipca 8, 2017 at 14:14.

    Plus taki, że naprawdę szybko się go robi.
    Natomiast w smaku nie powala... bakuje mi czegoś.
    No i mi opadł mimo tego, że nie wyciągnełam od razu z piekarnika.
    Daje takie 3,5 tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi urs i opad Jest zbity i redno smaczny

    Zgłoszony przez Balbinaa na czerwca 14, 2017 at 21:39.

    Mi urósł i opadł tmrc_emoticons.( Jest zbity i średno smaczny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialny w swojej prostocie przepyszny Zawsze...

    Zgłoszony przez Olina77 na czerwca 7, 2017 at 23:51.

    Genialny w swojej prostocie, przepyszny! Zawsze znika w tempie ekspresowym. Piekę w blaszce o średnicy 24 cm, przez 1 godz. 20 minut. Zostawiam na 15 minut w wyłączonym piecu, potem na kolejne 15 minut w uchylonym piecu i dopiero wtedy wyciągam. Z polewą czekoladową tworzy cudowne połączenie tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moim dzieciom smakowa bardzo bardzo Polecam

    Zgłoszony przez Bettsie na maja 27, 2017 at 09:31.

    Moim dzieciom smakował bardzo, bardzo !! Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rogalik napisa...

    Zgłoszony przez rogalik na maja 13, 2017 at 22:50.

    rogalik napisał:
    Rewelka, piekłam już 2 razy, wychodzi znakomity sernik ...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelka piekam ju 2 razy wychodzi znakomity sernik...

    Zgłoszony przez rogalik na maja 13, 2017 at 22:48.

    Rewelka, piekłam już 2 razy, wychodzi znakomity sernik ...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moacutej serniczek wanie wszed do piekarnika

    Zgłoszony przez rogalik na kwietnia 30, 2017 at 21:15.

    Mój serniczek właśnie wszedł do piekarnika...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja Uyam sera twarogowego poacutetustego...

    Zgłoszony przez Doneke na kwietnia 25, 2017 at 22:24.

    Rewelacja! Użyłam sera twarogowego półtłustego Czarnków (kostki po 250g). Robiłam dokładnie wg przepisu, dodałam tylko spód z przepisu na sernik 'rosa', zostawiłam do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Rezultat: nic nie opadł, pyszny, leciutki, trudno się oderwać, a mówię w imieniu wszystkich członków rodziny. tmrc_emoticons.)

    PS. Puszystość zniknęła po pierwszej nocy, ale nadal jest przepyszny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię drugi raz pierwszy był pyszny.

    Zgłoszony przez basiasz na kwietnia 15, 2017 at 11:50.

    Robię drugi raz pierwszy był pyszny.Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Błyskawiczny sernik. Zrobiłam dokładnie jak w...

    Zgłoszony przez kartuszka na marca 26, 2017 at 17:38.

    Błyskawiczny sernik. Zrobiłam dokładnie jak w przepisie. Pycha. Polalam polewą czekoladową. Rozszedł się w MIG.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak pięknie wyglada, ze trzeba zzrobic ...

    Zgłoszony przez marta1405 na lutego 15, 2017 at 04:25.

    Tak pięknie wyglada, ze trzeba zzrobic tmrc_emoticons.)

    czy z taka ilością sernik nie jest za słodki?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super szybki i dobry

    Zgłoszony przez fpe na lutego 6, 2017 at 17:58.

    Super szybki i dobry tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie wiem czy tak jest faktycznie, ale na stronie...

    Zgłoszony przez maga s na lutego 3, 2017 at 18:53.

    Nie wiem czy tak jest faktycznie, ale na stronie Moich Wypiekow piszą, ze sernik opada jesli masa jest napowietrzona. Najlepiej najpierw zmiksowac wszystkie skladniki oprocz jajek, a na koncu dac jajka i gora 30 s, przemieszajac w polowie czasu kopystka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis

    Zgłoszony przez Marzena_7777 na października 22, 2016 at 16:34.

    Super przepisCooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piekę go już któryś raz,

    Zgłoszony przez aliman29 na września 25, 2016 at 08:44.

    Piekę go już któryś raz, zawsze z sera z wiaderka. Zawsze wychodzi. Jest przepyszny. Polewam go gorzką czekoladą. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiony mimo krytcznych

    Zgłoszony przez helka1978 na września 17, 2016 at 22:08.

    zrobiony mimo krytcznych uwag, ser z Lidla w kostce tlusty, dodalam jeden budyn i troche maki, wyszedl cienki bo wylalam na duza blache ale w smaku super, dałam mniej cukru i pieklam godzine i juz był dośc mocno przyrumieniony

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piekłam po raz kolejny. Jak

    Zgłoszony przez zdesio na maja 5, 2016 at 16:29.

    Piekłam po raz kolejny. Cooking 7

    Jak zwykle wyszedł przepyszny serniczek. Zawsze daję ser z wiaderka. Tym razem był firmy Zott - ser ten ma malutkie grudki. Ostatnio piekłam z sera firmy Piątnica - ten jest bardziej gładki. Daję dodatkowo skórkę z cytryny, jajka wielkości XL, forma o średnicy 23cm. Sernik zawsze podniesie się do góry, a potem opadnie, ale w ostateczności ładnie wygąda. PIEKĘ w temp. 170stopni przez co najmiej 90 MINUT

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mimo różnych komentarzy

    Zgłoszony przez lubieczat na maja 1, 2016 at 11:36.

    mimo różnych komentarzy sernik upiekłam, w smaku wyszedł rewelacyjny, dodałam otartą skórkę z cytryny, po upieczeniu nie wyciągałam z piekarnika  do prawie całkowitego ostygnięcia,   ciasto  trochę opadło, ale według mnie zachowało dośc ładny wygląd,jestem zadowolona, i napewno będe korzystać  z  tego przepisu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pytanie do myszawwa /bo

    Zgłoszony przez edytka_33 na kwietnia 16, 2016 at 14:03.

    Pytanie do myszawwa /bo autorzy przepisu nie reaguja/-jakiego sera uzywasz?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • po raz 10 juz go robię jest

    Zgłoszony przez myszawwa na kwietnia 16, 2016 at 08:33.

    po raz 10 juz go robię jest wspaniały,, i zawsze wychodzi tmrc_emoticons.) Rewelka Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety, potwierdzam to, że

    Zgłoszony przez bona691 na kwietnia 11, 2016 at 18:09.

    Niestety, potwierdzam to, że sernik nie wychodzi tmrc_emoticons.( Rośnie bardzo wysoki, ale potem opada i jest bardzo twardy i zbity. Wydaje mi się, że to raczej nie jest wina sera, ttlko tego, że jest dużo mąki ziemniaczanej i nie ma ubitych na sztywno bia łek tylko od razu casłe jaja ...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Użyłam tłustego sera

    Zgłoszony przez rozalika na kwietnia 11, 2016 at 16:14.

    Użyłam tłustego sera bocheńskiego, na lokalnym rynku najlepszego polecanego przez wszystkich. Sama na nim piekłam np sernik rosa i tamten wyszedł.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam ,mnie równiez nie

    Zgłoszony przez edytka_33 na kwietnia 11, 2016 at 13:21.

    Witam ,mnie równiez nie wyszedł ten sernik. Nie wiem, może faktycznie coś z tym twarogiem. Po komentarzach widze ,że niektórym wychodzi super, a u niektórych porazka . Ja uzyłam sera OSM Maluta 3-krotnie mielony swiezy półtłusty. Do wszystkich serników go uzywam i wychodza, a tutaj nie wiem.... Poradźcie jakiego sera najlepiej uzyć /konkretna marka i nazwa/ to spróbuje jeszcze raz.

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szukam bezskutecznie info na

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na kwietnia 11, 2016 at 10:44.

    Szukam bezskutecznie info na temat tego twarogu Hajnówka i nie mogę jednoznacznie określić który to. Tu http://www.forummleczarskie.pl/RAPORTY/235/7/twarogi-do-pieczenia-od-sera-do-sernika/# znalazłem jakiś opis. Do sernika szwagierki musi być zwykły twaróg NIE mielony jak najbardziej naturalny i nie chudy. Jak znajdę ten twaróg to go poczytam opakowanie. Jeśli to możliwe proszę o zdjęcie etykiety na adres antidotumtm@gmail.com

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No cóż, mnie też wyszedł

    Zgłoszony przez b_lank na kwietnia 11, 2016 at 10:03.

    No cóż, mnie też wyszedł taki, jak Rozalice. Urósł i opadł. Był zbity i twardy, choć w smaku bardzo dobry. Użyłam sera Hajnówka.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj znów robiliśmy ten

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na kwietnia 11, 2016 at 07:30.

    Wczoraj znów robiliśmy ten sernik i jak zwykle jest ok.

    Rozalika. Nie odpowiedziałaś jaki użyłaś twaróg.

    Znamy dziesiątki osób które go robią i im wychodzi, a tobie nie. Znajdźmy przyczynę czemu tak jest. Proponuję Kontakt na wiadomość prywatną.

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ja właśnie dokładnie

    Zgłoszony przez rozalika na kwietnia 10, 2016 at 17:54.

    A ja właśnie dokładnie trzymałam sie przepisu i mimo tego sernik nie wyszedł. Najpierw bardzo wyrósł i gdyby nie dodatkowy rant z papieru do pieczenia to by sie wylał z tortownicy podczas pieczenia. Później opadł zupełnie, mimo że trzymałam go w piekarniku (najpierw zamkniętym, potem uchylonym). Sernik wyszedł twardy i zbity. Jednym słowem: niesmaczny. Mnie się nie udał i więcej go robić nie będę. Trudno.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aby sernik wyszedł należy się

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na kwietnia 3, 2016 at 10:14.

    Aby sernik wyszedł należy się trzymać przepisu. A ten jest tak prosty że naprawdę trudno coś zepsuć. ciekawy jestem tego dobrego gatunku twarogu. Może to właśnie on zawinił.

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • genialny prosty i szybki a

    Zgłoszony przez matysiewicz na kwietnia 2, 2016 at 19:49.

    genialny tmrc_emoticons.) prosty i szybki tmrc_emoticons.) a zarazem w smaku bardzo dobry tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi też nie wyszedl. W smaku

    Zgłoszony przez rusind na marca 28, 2016 at 06:58.

    Mi też nie wyszedl. W smaku może i ok ale mało pulchny. Strasznie zbity mimo dobrego gatunku sera. Najgorszy sernik jaki upiekłam. Dam jeszcze jedna szanse temu przepisowi ale piane osobno ubije

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Faktycznie trzeba piec

    Zgłoszony przez Mac na marca 27, 2016 at 16:56.

    Faktycznie trzeba piec dłużej,ale sam sernik jest godny polecenia,a do tego szybki i smaczny w swej prostocie tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjny sernik Robiłam

    Zgłoszony przez zdesio na marca 27, 2016 at 14:20.

    Rewelacyjny sernik tmrc_emoticons.D

    Robiłam go drugi raz i wyszedł przepyszny. Musiałam go dłużej piec niż jest to w przepisie. Dodałam skórkę startą z cytryny i trochę soku.

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zachęcona pozytywnymi

    Zgłoszony przez rozalika na marca 27, 2016 at 13:41.

    Zachęcona pozytywnymi komentarzami zrobiłam ten sernik. I niestety bardzo się rozczarowałam. Wyszedł gniot nad gnioty. Najpierw bardzo wyrósł, a później opadł, ponadto zrobiła sie na nim taka twarda skorka. Nikt tego sernika nie chce jeść. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis prosty a serniczek

    Zgłoszony przez beata_ na marca 19, 2016 at 17:11.

    Przepis prosty a serniczek smaczny . Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybki, prosty i wspaniały

    Zgłoszony przez myszawwa na lutego 27, 2016 at 10:08.

    Szybki, prosty i wspaniały bez kombinacji.. Mniam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik genialny, zarówno w

    Zgłoszony przez art_jmc na lutego 10, 2016 at 20:16.

    Sernik genialny, zarówno w smaku jak i prostocie wykonania. Polecam!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Gosiek0406 chcę pomóc,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 30, 2016 at 09:48.

    Witaj Gosiek0406 tmrc_emoticons.) chcę pomóc, ale nie wiem do kogo kierujesz pytanie? Jakiej konkretnie odpowiedzi oczekujesz? Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ty tak robisz?? I

    Zgłoszony przez Gosiek0406 na stycznia 29, 2016 at 21:14.

    A ty tak robisz?? I rzeczywiście pomaga??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wam tez wyszedl taki

    Zgłoszony przez Gosiek0406 na stycznia 29, 2016 at 21:13.

    wam tez wyszedl taki wodnisty????? I czy mam piec z termoobiegiem???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny, tradycyjny,

    Zgłoszony przez MariuszK na grudnia 25, 2015 at 20:21.

    Bardzo smaczny, tradycyjny, wszystkim smakowal. Zmniejszylem jedynie ilosc cukru (180g)  i dodalem soku z cytryny zeby zakwasic tmrc_emoticons.) Niedlugo trzeba bedzie piec jeszcze raz, bo szybko zniknal tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik jest super, moja córka

    Zgłoszony przez dagmarawu na grudnia 23, 2015 at 11:54.

    Sernik jest super, moja córka (milosniczka sernikow) go uwielbia. Robie podwójną porcję bo jedna za szybko znikała.  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •