Tu jesteś:
4
Składniki
12 kawałek/kawałki/kawałków
Sernik
- 50 g masła miękkiego
- 240 g cukru bialego
- 6 jaj kurzych
- 1000 g twarogu, najlepszy na kg.
- 50 g mąki ziemniaczanej
-
6
2h 3min
Czas całkowity 1h 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Najsmaczniejszy wychodzi z sera od gospodarza
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzedytka_33: z tradycyjnego sera w kostce wychodzi...
edytka_33: z tradycyjnego sera w kostce wychodzi dość twardy i zbity sernik. Lepszy jest z sera z wiaderka, testowałam wiele i za każdym wychodzi pyszny.
196 kcal/100g...
196 kcal/100g
Białko 13,5g
Tłuszcz 7,2
Węglowodany 14,3
Zrobiłem, zmodyfikowałem mąkę- zamiast niej...
Zrobiłem, zmodyfikowałem mąkę- zamiast niej dodałem dwa budynie waniliowe. Ser z wiaderka mielony- i wyszedł sernik palce lizac!
ZAKRĘCONAPOZYTYWNIE:Robie zawsze zgodnie z tym...
ZAKRĘCONAPOZYTYWNIE:Robie zawsze zgodnie z tym komentarzem wychodzi pyszny !
Serniczek rewelka. Piekłam jednak 90 min z...
Serniczek rewelka. Piekłam jednak 90 min z termoobiegiem, dodałam sernix zamiast maki ziemniaczanej i ubiłam pianę z białek i dodałam ja na końiec lekko mieszając Goście zadowoleni, a blacha pusta - polecam
Właśnie się upiekł i stygnie w zamkniętym...
Właśnie się upiekł i stygnie w zamkniętym piekarniku Narazie wygląda super, ciekawe jak smakuje -
Bardzo dobry przepis, piekłam 1h 20 min
Bardzo dobry przepis, piekłam 1h 20 min
Nie smarujemy boków tortownicy,blachy na sernik
Nie smarujemy boków tortownicy,blachy na sernik
Zawsze wychodzi... ja nic nie zmieniałam......
Zawsze wychodzi... ja nic nie zmieniałam... owszem zawsze rośnie i opada. W smaku śmietankowy i nie jest zbity. Robiłam rownież w opcji na herbatnikach polecam i dziękuję
Bardzo szybki i bardzo dobry sernik. ...
Bardzo szybki i bardzo dobry sernik.
Zmiany jakie wprowadziłam to :
1.Zmniejszyłam ilości :
cukru do 180g ,
mąki ziemniaczanej do 40 g.
2.Dodałam jedno opakowanie budyniu waniliowego.
3.żółtka dodawałam stopniowo w trakcie miksowania. Z białek ubiłam pianę i dodałam na koniec , lekko mieszając całą masę.
Piekłam 1,5 godziny w 170 stopniach. Po upieczeniu pozostawiłam sernik w piekarniku na ok. 15 min.
Wyszedł pyszny!!!!!
Sernik rewelacyjny , dodalam budyn smietankowy...
Sernik rewelacyjny , dodalam budyn smietankowy zamiast maki ziemniaczanej i troche wanilii 😋🤗😋
Plus taki e naprawd szybko si go robi...
Plus taki, że naprawdę szybko się go robi.
Natomiast w smaku nie powala... bakuje mi czegoś.
No i mi opadł mimo tego, że nie wyciągnełam od razu z piekarnika.
Daje takie 3,5
Mi urs i opad Jest zbity i redno smaczny
Mi urósł i opadł Jest zbity i średno smaczny.
Genialny w swojej prostocie przepyszny Zawsze...
Genialny w swojej prostocie, przepyszny! Zawsze znika w tempie ekspresowym. Piekę w blaszce o średnicy 24 cm, przez 1 godz. 20 minut. Zostawiam na 15 minut w wyłączonym piecu, potem na kolejne 15 minut w uchylonym piecu i dopiero wtedy wyciągam. Z polewą czekoladową tworzy cudowne połączenie
Moim dzieciom smakowa bardzo bardzo Polecam
Moim dzieciom smakował bardzo, bardzo !! Polecam
rogalik napisa...
Rewelka piekam ju 2 razy wychodzi znakomity sernik...
Rewelka, piekłam już 2 razy, wychodzi znakomity sernik ...
Moacutej serniczek wanie wszed do piekarnika
Mój serniczek właśnie wszedł do piekarnika...
Rewelacja Uyam sera twarogowego poacutetustego...
Rewelacja! Użyłam sera twarogowego półtłustego Czarnków (kostki po 250g). Robiłam dokładnie wg przepisu, dodałam tylko spód z przepisu na sernik 'rosa', zostawiłam do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Rezultat: nic nie opadł, pyszny, leciutki, trudno się oderwać, a mówię w imieniu wszystkich członków rodziny.
PS. Puszystość zniknęła po pierwszej nocy, ale nadal jest przepyszny.
Robię drugi raz pierwszy był pyszny.
Robię drugi raz pierwszy był pyszny.
Błyskawiczny sernik. Zrobiłam dokładnie jak w...
Błyskawiczny sernik. Zrobiłam dokładnie jak w przepisie. Pycha. Polalam polewą czekoladową. Rozszedł się w MIG.
Tak pięknie wyglada, ze trzeba zzrobic ...
Tak pięknie wyglada, ze trzeba zzrobic
czy z taka ilością sernik nie jest za słodki?
Super szybki i dobry
Super szybki i dobry
Nie wiem czy tak jest faktycznie, ale na stronie...
Nie wiem czy tak jest faktycznie, ale na stronie Moich Wypiekow piszą, ze sernik opada jesli masa jest napowietrzona. Najlepiej najpierw zmiksowac wszystkie skladniki oprocz jajek, a na koncu dac jajka i gora 30 s, przemieszajac w polowie czasu kopystka
Super przepis
Super przepis
Piekę go już któryś raz,
Piekę go już któryś raz, zawsze z sera z wiaderka. Zawsze wychodzi. Jest przepyszny. Polewam go gorzką czekoladą.
zrobiony mimo krytcznych
zrobiony mimo krytcznych uwag, ser z Lidla w kostce tlusty, dodalam jeden budyn i troche maki, wyszedl cienki bo wylalam na duza blache ale w smaku super, dałam mniej cukru i pieklam godzine i juz był dośc mocno przyrumieniony
Piekłam po raz kolejny. Jak
Piekłam po raz kolejny.
Jak zwykle wyszedł przepyszny serniczek. Zawsze daję ser z wiaderka. Tym razem był firmy Zott - ser ten ma malutkie grudki. Ostatnio piekłam z sera firmy Piątnica - ten jest bardziej gładki. Daję dodatkowo skórkę z cytryny, jajka wielkości XL, forma o średnicy 23cm. Sernik zawsze podniesie się do góry, a potem opadnie, ale w ostateczności ładnie wygąda. PIEKĘ w temp. 170stopni przez co najmiej 90 MINUT
mimo różnych komentarzy
mimo różnych komentarzy sernik upiekłam, w smaku wyszedł rewelacyjny, dodałam otartą skórkę z cytryny, po upieczeniu nie wyciągałam z piekarnika do prawie całkowitego ostygnięcia, ciasto trochę opadło, ale według mnie zachowało dośc ładny wygląd,jestem zadowolona, i napewno będe korzystać z tego przepisu.
Pytanie do myszawwa /bo
Pytanie do myszawwa /bo autorzy przepisu nie reaguja/-jakiego sera uzywasz?
po raz 10 juz go robię jest
po raz 10 juz go robię jest wspaniały,, i zawsze wychodzi Rewelka
Niestety, potwierdzam to, że
Niestety, potwierdzam to, że sernik nie wychodzi Rośnie bardzo wysoki, ale potem opada i jest bardzo twardy i zbity. Wydaje mi się, że to raczej nie jest wina sera, ttlko tego, że jest dużo mąki ziemniaczanej i nie ma ubitych na sztywno bia łek tylko od razu casłe jaja ...
Użyłam tłustego sera
Użyłam tłustego sera bocheńskiego, na lokalnym rynku najlepszego polecanego przez wszystkich. Sama na nim piekłam np sernik rosa i tamten wyszedł.
Witam ,mnie równiez nie
Witam ,mnie równiez nie wyszedł ten sernik. Nie wiem, może faktycznie coś z tym twarogiem. Po komentarzach widze ,że niektórym wychodzi super, a u niektórych porazka . Ja uzyłam sera OSM Maluta 3-krotnie mielony swiezy półtłusty. Do wszystkich serników go uzywam i wychodza, a tutaj nie wiem.... Poradźcie jakiego sera najlepiej uzyć /konkretna marka i nazwa/ to spróbuje jeszcze raz.
Pozdrawiam
Szukam bezskutecznie info na
Szukam bezskutecznie info na temat tego twarogu Hajnówka i nie mogę jednoznacznie określić który to. Tu http://www.forummleczarskie.pl/RAPORTY/235/7/twarogi-do-pieczenia-od-sera-do-sernika/# znalazłem jakiś opis. Do sernika szwagierki musi być zwykły twaróg NIE mielony jak najbardziej naturalny i nie chudy. Jak znajdę ten twaróg to go poczytam opakowanie. Jeśli to możliwe proszę o zdjęcie etykiety na adres antidotumtm@gmail.com
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
No cóż, mnie też wyszedł
No cóż, mnie też wyszedł taki, jak Rozalice. Urósł i opadł. Był zbity i twardy, choć w smaku bardzo dobry. Użyłam sera Hajnówka.
Wczoraj znów robiliśmy ten
Wczoraj znów robiliśmy ten sernik i jak zwykle jest ok.
Rozalika. Nie odpowiedziałaś jaki użyłaś twaróg.
Znamy dziesiątki osób które go robią i im wychodzi, a tobie nie. Znajdźmy przyczynę czemu tak jest. Proponuję Kontakt na wiadomość prywatną.
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
A ja właśnie dokładnie
A ja właśnie dokładnie trzymałam sie przepisu i mimo tego sernik nie wyszedł. Najpierw bardzo wyrósł i gdyby nie dodatkowy rant z papieru do pieczenia to by sie wylał z tortownicy podczas pieczenia. Później opadł zupełnie, mimo że trzymałam go w piekarniku (najpierw zamkniętym, potem uchylonym). Sernik wyszedł twardy i zbity. Jednym słowem: niesmaczny. Mnie się nie udał i więcej go robić nie będę. Trudno.
Aby sernik wyszedł należy się
Aby sernik wyszedł należy się trzymać przepisu. A ten jest tak prosty że naprawdę trudno coś zepsuć. ciekawy jestem tego dobrego gatunku twarogu. Może to właśnie on zawinił.
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
genialny prosty i szybki a
genialny prosty i szybki a zarazem w smaku bardzo dobry
Mi też nie wyszedl. W smaku
Mi też nie wyszedl. W smaku może i ok ale mało pulchny. Strasznie zbity mimo dobrego gatunku sera. Najgorszy sernik jaki upiekłam. Dam jeszcze jedna szanse temu przepisowi ale piane osobno ubije
Faktycznie trzeba piec
Faktycznie trzeba piec dłużej,ale sam sernik jest godny polecenia,a do tego szybki i smaczny w swej prostocie
Rewelacyjny sernik Robiłam
Rewelacyjny sernik
Robiłam go drugi raz i wyszedł przepyszny. Musiałam go dłużej piec niż jest to w przepisie. Dodałam skórkę startą z cytryny i trochę soku.
Zachęcona pozytywnymi
Zachęcona pozytywnymi komentarzami zrobiłam ten sernik. I niestety bardzo się rozczarowałam. Wyszedł gniot nad gnioty. Najpierw bardzo wyrósł, a później opadł, ponadto zrobiła sie na nim taka twarda skorka. Nikt tego sernika nie chce jeść.
Przepis prosty a serniczek
Przepis prosty a serniczek smaczny . Pozdrawiam
Szybki, prosty i wspaniały
Szybki, prosty i wspaniały bez kombinacji.. Mniam
Sernik genialny, zarówno w
Sernik genialny, zarówno w smaku jak i prostocie wykonania. Polecam!!!
Witaj Gosiek0406 chcę pomóc,
Witaj Gosiek0406 chcę pomóc, ale nie wiem do kogo kierujesz pytanie? Jakiej konkretnie odpowiedzi oczekujesz? Pozdrawiam
A ty tak robisz?? I
A ty tak robisz?? I rzeczywiście pomaga??
wam tez wyszedl taki
wam tez wyszedl taki wodnisty????? I czy mam piec z termoobiegiem???