3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sernik na zimno po nowemu(tylko dla dorosłych:)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Sernik:
  • 500 g ser, ka homogenizowanego
  • 1 jajko
  • 1 białko
  • 130 gmiękkiego masła
  • 1 opakowanie żelatyny na 1 l wody
  • 120 g cukru
  • 2,5 MT mleka
  • ciasteczka LuGo owocowe lub biszkopty
  • rodzynki lub/i żurawina suszona
  • owoce według uznania
  • 2 opakowania galaretki
  • Krem kokosowy
  • 6 białek
  • 5 MT mleka 3%
  • 150 g wiórek kokosowych
  • 2 MT spirytusu
  • 200 g cukru
  • 1/4 MT soku z cytryny
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Sernik:

    1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać żelatynę i poczekać, aż rozmięknie.

    2. Nałożyć motylek i gotować  - czas 3 min./tem. 80 ^C/obr. poz 3.

    3. Masę schłodzić, dodać pozostałe składniki i wymieszać - czas 3 min./obroty poz. 3.

    Krem kokosowy:

    1. Cukier i wiórki kokosowe rozdrobnić - czas 15 min. - obroty Turbo.

    2. Dodać mleko, białka i podgrzewać - czas 10 min./ 70 ^ C /obroty poz. 3.

    3. Po 8 min. dodać 2 MT spirytusu i sok z cytryny. Zwiększyć obroty do pozycji 9.

    4. Pozostawić do ostudzenia.

    Po ostudzeniu połączyć jedną masę z drugą. Przelać na tortownicę wyłożoną ciasteczkami, dodać rodzynki lub/i żurawinę. Włożyć do lodówki. Po ostudzeniu przygotować galaretkę(2op.), położyć owoce na masie sernikowej i tężejącą galaretką zalać sernik.  Pycha, dzięki likierowi kosowemu sernik ma niepowtarzalny smak. Żółtka powstałe po likierze kokosowym można wykorzystać do przygotowania np. adwokata(likieru jajecznego).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dzisiaj zabieram się do tego

    Zgłoszony przez szpula33 na maja 18, 2013 at 09:28.

    Dzisiaj zabieram się do tego serniczka.. Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre! zrobiłam z

    Zgłoszony przez skwarka84 na czerwca 3, 2011 at 20:18.

    bardzo dobre! zrobiłam z brzoskwiniami goście się zajadali. polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre! zrobiłam z

    Zgłoszony przez skwarka84 na czerwca 3, 2011 at 20:18.

    bardzo dobre! zrobiłam z brzoskwiniami goście się zajadali. polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze