Składniki
- Sernik:
- 500 g ser, ka homogenizowanego
- 1 jajko
- 1 białko
- 130 g miękkiego masła
- 1 opakowanie żelatyny na 1 l wody
- 120 g cukru
- 2,5 MT mleka
- ciasteczka LuGo owocowe lub biszkopty
- rodzynki lub/i żurawina suszona
- owoce według uznania
- 2 opakowania galaretki
- Krem kokosowy
- 6 białek
- 5 MT mleka 3%
- 150 g wiórek kokosowych
- 2 MT spirytusu
- 200 g cukru
- 1/4 MT soku z cytryny
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
-
Sernik:
1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać żelatynę i poczekać, aż rozmięknie.
2. Nałożyć motylek i gotować - czas 3 min./tem. 80 ^C/obr. poz 3.
3. Masę schłodzić, dodać pozostałe składniki i wymieszać - czas 3 min./obroty poz. 3.
Krem kokosowy:
1. Cukier i wiórki kokosowe rozdrobnić - czas 15 min. - obroty Turbo.
2. Dodać mleko, białka i podgrzewać - czas 10 min./ 70 ^ C /obroty poz. 3.
3. Po 8 min. dodać 2 MT spirytusu i sok z cytryny. Zwiększyć obroty do pozycji 9.
4. Pozostawić do ostudzenia.
Po ostudzeniu połączyć jedną masę z drugą. Przelać na tortownicę wyłożoną ciasteczkami, dodać rodzynki lub/i żurawinę. Włożyć do lodówki. Po ostudzeniu przygotować galaretkę(2op.), położyć owoce na masie sernikowej i tężejącą galaretką zalać sernik. Pycha, dzięki likierowi kosowemu sernik ma niepowtarzalny smak. Żółtka powstałe po likierze kokosowym można wykorzystać do przygotowania np. adwokata(likieru jajecznego).
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDzisiaj zabieram się do tego
Dzisiaj zabieram się do tego serniczka.. Pozdrawiam.
bardzo dobre! zrobiłam z
bardzo dobre! zrobiłam z brzoskwiniami goście się zajadali. polecam
bardzo dobre! zrobiłam z
bardzo dobre! zrobiłam z brzoskwiniami goście się zajadali. polecam