3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik Kasi


Wydrukuj:
4

Składniki

18 kawałek/kawałki/kawałków

  • 6 jajek
  • 300 g cukru
  • 1 cukier waniliowy (16 g)
  • 30 g mąki krupczatki
  • 1000 g tłustego twarogu
  • 125 g margarny
  • olejek migdałowy
  • rodzynki, (opcjonalnie)
  • kandyzowana skórka pomarańczowa, (opcjonalnie)
5

Przygotowanie

    Ciasto:
  1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać jajka, dodać cukier i cukier waniliowy, ucierać 2 min/obr. 3,5.

  2. Dodać mąkę i wymieszać 15 s/ obr. 3,5.

  3. Margarynę stopić w małym garnuszku.

  4. Zdjąć motylek. Ser w kawałkach włożyć do naczynia miksującego, miksować stopniowo zwiększając obroty 50 s/ obr. 1 - 10.

  5. Dodać olejek migdałowy i przestudzoną margarynę, wymieszać 20 s/ obr. 1 - 6.

  6. Dodać rodzynki i skórkę pomarańczową, wymieszać 6 s/ Counter-clockwise operation/ obr. 4,5.

  7. Ciasto przelać do prodiża, w którym dno wyłożone zostało papierem do pieczenia (przyciętym na kształt dna), ewentualnie wysmarować margaryną. Piec ok. 1 h - 1,5 h, aż ciasto urośnie a jego wierzch będzie rumiany.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ciasto można ozdobić polewą.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Niestety z przykrością muszę

    Zgłoszony przez edytka_33 na kwietnia 9, 2016 at 13:02.

    Niestety z przykrością muszę stwierdzic,że ten przepis to totalna porażka. Nie polecam , zmarnowałam tylko dobre składniki.....Sernik nadaje się tylko do kosza. Szkoda, myślałam że to taki fajny przepis z dawnych czasów.....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze