3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik Borysa


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Ciasto kruche;
  • 500 g mąki pszennej
  • 250 g margaryny, o temp pokojowej
  • 5 zółtek
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • Masa serowa;
  • 1 kg białego sera półtłustego
  • 2 ser, ki waniliowe Danio
  • 2 jajka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 120 g cukru pudru
  • brzoskwinie z puszki pokrojone na ćwiartki
  • Masa z białek;
  • 5 białek, schłodzonych i lekko posolonych
  • 200 g cukru pudru
  • 1 budyń śmietankowy
  • ew. migdały w płatkach do posypania
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto oprócz kakao wrzucić do naczynia miksującego,mieszać 40s obr 4,przełożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec 15 min w temp 180 stopni.Po wyjęciu z piekarnika posypać obficie kakao.

    Do czystego naczynia miksującego włożyć motylek,oddzielić białka od żółtek,białka ubic 1min obr4, przełożyć białka do innego naczynia.Zdjąć motylek.Do naczynia miksującego wrzucić ser i mielić 1,5min obr 6.Do sera dodać pozostałe składniki oprócz białek,wymieszać 40s obr5 dodać białka i wymieszać obrCounter-clockwise operation obrGentle stir setting.Masę wylać na podpieczone ciasto posypane kakao.Na masie serowej ułożyć brzoskinie.Przygotować masę z białek.

    Do suchego naczynia miksującego włożyć motylek,wlać białka i ubijać 4min obr .4.Pod koniec ubijania dodać cukier i budyń.Masę wylać na brzoskwinie.Posypać płatkami migdałów.Piec ok.50 min temp 180 stopni.

    Smacznego

     

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy