3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rogaliki twarogowe z morela


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 360 gramów mąki pszennej
  • 200 gramów miekkiego twarozku
  • 65 gramów mleka
  • 45 gramów oleju
  • 65 gramów cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 jajko kurze
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • szczypta soli
  • marmolada z moreli albo nutella
  • cukier puder do posypania
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlozyc kolejno: twaròg, mleko, olej, drozdze, cukier, cukier waniliowy, jajko, make, sòl: 3min / obr Dough mode. Przelozyc do miski, zostawic do wyrosniecia az podwoi objetosc ( ok. 1h). Podzielic na 3-4 czesci. Kazda czesc rozwalkowac, pociac na tròjkaty, nalozyc marmolade ( lub nutelle), zwinac, uformowac rogaliki. Zostawic do wyrosniecia na ok. 30min. Piec w nagrzanym piekarniku: 190° / ok. 20min. Wystudzone, posypac cukrem pudrem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Coś niesamowitego w smaku

    Zgłoszony przez Limonka na sierpnia 14, 2016 at 15:10.

    Coś niesamowitego w smaku obłędne tmrc_emoticons.D Dziękuję 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje dziewczyny za

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 31, 2013 at 09:45.

    Dziekuje dziewczyny za komentarze tmrc_emoticons.)  Ciesze sie, ze smakuja Big Smile Big Smile  Chyba i ja zrobie dzisiaj, tak mnie naszlo Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rogaliki przepyszne bardzo

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 30, 2013 at 14:37.

    Rogaliki przepyszne tmrc_emoticons.) bardzo wszystkim smakowaly tmrc_emoticons.D polecam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobie dzisiaj mam dzemik

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 30, 2013 at 08:45.

    Zrobie dzisiaj tmrc_emoticons.D mam dzemik porzeczkowy tmrc_emoticons.D i sliwkowy tmrc_emoticons.) 

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rogalik "jak się patrzy". ;) 

    Zgłoszony przez smoczek na kwietnia 29, 2013 at 22:37.

    Rogalik "jak się patrzy". tmrc_emoticons.;)  Nie łaczyłam jeszcze drożdży  z twarozkiem  a patrząc na efekt musi być smaczne. Oczywiście  że muszę to zrobić.Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko, upiekłam po raz

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 29, 2013 at 22:26.

    Veroniko, upiekłam po raz kolejny i po raz kolejny  REWELACJA!!!!!!  Big Smile Teraz (wieczór) już ich nie ma.  :cooking_1Tym razem mąka była zwykła, pszenna , ale za to serek ricotta. Love

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny dzięki za rady jak

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lutego 11, 2013 at 05:41.

    Dziewczyny dzięki za rady jak upiekę to się podzielę wrażeniami Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniale :party:  Ciesze

    Zgłoszony przez veronicab71 na lutego 10, 2013 at 20:44.

    Wspaniale Party Party  Ciesze sie , jak zawsze, ze smakowaly Big Smile Big Smile Love  A przy okazji przyda sie , ze dodalas zwyklego twarozku, przyda sie na przyszlosc tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Ja mam ricotte pod "nosem", ale dobrze wiedziec, ze wyszly i z twarozkiem Big Smile  Dzieki, ze wypròbowalas przepis Gabrysiu Big Smile Love Love  I pozdrawiam cala Rodzinke Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniczko, upiekłam, właśnie

    Zgłoszony przez gabi49 na lutego 10, 2013 at 20:26.

    Big Smile Party Veroniczko, upiekłam, właśnie przed kilkoma minutami wyjęłam z pieca. Nadzieniem była masa kajmakowa  z puszeczki. Nie miałam odpowiedniej konfitury. Teraz posypałam cukrem i  cudowna degustacja. Moja wnusia (wybredna z natury) pochłonęła jednego i prosiła o nastepne. Mój mąż właśnie pałaszuje. Sądzę, że do jutra znikną bo jeszcze przyjedzie córka z mężem. Dla mnie REWELACJA! Myslę, że duze znaczenia miała MANITOBA dodana w ilości tylko 100g (oszczędnie).  No, ale przede wszystkim Twój  pomysł i przepis. Polecam wszystkim!!!!!!!!


    Acha, użyłam najzwyklejszego serka twarogowego, kupionego w Biedronce.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzieki Grazynko :love:

    Zgłoszony przez veronicab71 na lutego 10, 2013 at 19:10.

    Dzieki Grazynko Love Love Love  Mam nadzieje, ze i Hania rozwiazala problem, i upiekla Big Smile Big Smile Cooking 7

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu serek ricotta kupuję w

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 10, 2013 at 15:26.

    Haniu serek ricotta kupuję w Lidlu i chyba widziałam w Biedrące tmrc_emoticons.) Vercia rogaliki pycha Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, ja dalam ricotte, ale

    Zgłoszony przez veronicab71 na lutego 10, 2013 at 14:17.

    Haniu, ja dalam ricotte, ale wiem, ze w Polsce jest twarozek miekki w wiaderku, ten na sernik. Ten jest super tmrc_emoticons.)  Jesli zas masz pod reka bialy ser, twardszy, zmiel go kilka razy, az zmieknie tmrc_emoticons.) , ewentualnie dodajac kropelke mleka tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu miękki twarożek to

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lutego 10, 2013 at 09:55.

    Verciu miękki twarożek to homogenizowany? Czy mogę zastąpić białym serem?

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze sie, ze smakowaly:)

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 13, 2012 at 22:36.

    Ciesze sie, ze smakowalytmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Nadzienie, to nie problem... wkladamy, co mamy do dyspozycjitmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Zazdroszcze ci agrestutmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p ... u mnie zas moreli pod dostatkiem, a o agrescie moge sobie pomarzyc, pòki cotmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.( . Co zas do rosniecia ciasta, to im dluzej rosnie, tym jest bardziej lekkostrawnetmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) . Jak mam czas, to zostawiam na dluzej, a jak nie, to przynajmniej ta 1 godzinketmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Wyobrazam sobie, jakie bomby uroslyParty Party Party Party

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rogaliki cud-miód - rozeszły

    Zgłoszony przez Wioletta Sobańska na lipca 13, 2012 at 10:56.

    Rogaliki cud-miód tmrc_emoticons.) - rozeszły się w mgnieniu oka. Pulchne, pięknie wyrośnięte, rewelacyjne w smaku. U mnie tylko dłużej ciasto wyrastało, bo w pewnym momencie o nim zapomniałam. No i wyszły bardziej puchate niż na tym zdjęciu. Zamiast marmolady z moreli była konfitura agrestowa (morelowej nie miałam) a zamiast cukru wanilinowego ziarnka prawdziwej wanilii. Dodaję do ulubionych tmrc_emoticons.)

    Mufka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze