3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rogaliki drożdżowe


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 3,5 łyżki gęstej śmietany
  • 50 g drożdży świeżych
  • 250 g margaryny
  • 2,5 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 500 g mąki pszennej
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego w podanej kolejności. Margarynę pokroić w kostkę. Zamknąć naczynie miksujące, 1 min 30 s/ Closed lid/Dough mode.

  2. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Wykrawać kwadraciki o boku około 5-6 cm, w rogu nałożyć marmoladę lub nutellę, zawinąć (po przekątnej) formując kształt rogalika. 

  3.  

    Piec w temperaturze 180ºC przez około 10-15 minut do lekkiego zarumienienia. 

     

  4. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz