Składniki
Ciasto
- 3,5 łyżki gęstej śmietany
- 50 g drożdży świeżych
- 250 g margaryny
- 2,5 łyżki cukru
- 1 jajko
- 500 g mąki pszennej
Przygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego w podanej kolejności. Margarynę pokroić w kostkę. Zamknąć naczynie miksujące, 1 min 30 s/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .
Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Wykrawać kwadraciki o boku około 5-6 cm, w rogu nałożyć marmoladę lub nutellę, zawinąć (po przekątnej) formując kształt rogalika.
Piec w temperaturze 180ºC przez około10-15 minut do lekkiego zarumienienia.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRogaliki PRZEPYSZNE!! Nie miałam śmietany dałam...
Rogaliki PRZEPYSZNE!! Nie miałam śmietany dałam trzy łyżki maślanki. Od teraz to będzie mój ulubiony przepis na rogaliki!!!!! Bardzo się cieszę, że na niego trafiłam
))
Pyszne! Właśnie znikają! 😉😉😉
Pyszne! Właśnie znikają!
Pyszne, wspaniałe, cudowne .... znikają z...
Pyszne, wspaniałe, cudowne .... znikają z talerza w mgnieniu oka . Nic dodac nic ująć
Rozkosz dla podniebienia!!!!! POLECAM.
Rozkosz dla podniebienia!!!!! POLECAM.
Rogaliki pyszne-polecam
Rogaliki pyszne-polecam
Bardzo dobre rogaliki
Bardzo dobre rogaliki.
Przepyszne
Przepyszne
Miłego Gotowania
Beata
Super!!!
Super!!!
świetne !!!! zrobiłam wczoraj
świetne !!!! zrobiłam wczoraj z nadzieniem czekoladowym, dzisiaj został pusty talerz
pyszne :)
pyszne

Mega delikatne i puszyste,
Mega delikatne i puszyste, dla mnie najlepszy przepis na rogaliki.
Szybkie i bardzo smaczne
Szybkie i bardzo smaczne zwłaszcza z sezonowymi owocami