3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
  • thumbnail image 14
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pychotka - znana jako Pani Walewska


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

Krem

  • 40 g cukru kryształu
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 0,5 litra mleka
  • 1 cukier migdałowy
  • 200 g masła z lodówki, pokrojone w kostkę
  • kilka kropel aromatu migdałowego, (lub ze dwie łyżki Amaretto)

"Beza"

  • 1 łyżka mąki ziemniacznej
  • 12 łyżek cukru, (drobny kryształ będzie najlepszy)
  • 6 białek

Ciasto

  • 100 g płatków migdałowych
  • 400 g dżemu z czarnej porzeczki
  • ----- -------------
  • 100 g cukru, (może być cukier puder)
  • 4 żółtka
  • 200 g masła lub margaryny, (w temp. pokojowej)
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 450 g mąki pszennej
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Krem i ciasto:
  1. Budyń:

    Umieść w naczyniu miksującym motylek. Dalej składniki: mleko, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, 2 żółtka, cukier, cukier migdałowy (wszystko wg. ilości podanych w przepisie). Temp. 90 stopni czas, ok. 8 min. Powstanie budyń migdałowy. Po ugotowaniu odstaw go w miseczce do wystygnięcia przykrywając folią miskę. Budyń użyjemy później do przygotowania kremu.

    -------------------------------------------------------------------------------------------

     

    - Rozgrzej piekarnik do temp. 175 stopni.

    - Do naczynia miksującego wrzuć wszystkie (pomijając dżem i płatki migdałowe) składniki na ciasto w kolejności podanej w przepisie. Czas ok. 40 sek. Obroty 6. (do czasu aż powstanie kruche ciasto). Jeżeli ciasto rozrzuci się po brzegach użyj kopystki aby zepchnąć je na noże.

    - Wyjmij ciasto, podziel na 2 równe części i rozmieść je równo w dwóch foremkach.

    - Wyłożone ciastem formy posmaruj dżemem porzeczkowym po całej powierzchni.

    - Naczynie miksujące umyj i dokładnie osusz np. ręcznikiem papierowym.

    - Umieść w nim motylek, 6 białek i ubij na sztywną pianę. obroty 3,5 czas ok. 3 min.

    - Gdy piana jest już ubita na sztywno dodawaj po jednej łyżce cukru stopniowo aż do wsypania 12 łyżek.Ciągle ubijając (motylek, obroty 3,5 czas ok. 2 min.) Nie spiesz się przy wsypywaniu cukru, dodaj go stopniowo - wtedy piana pozostanie pulchna i dobrze ubita.

    - Zatrzymaj noże. Otwórz naczynie miksujące. Na koniec do piany dodaj łyżkę mąki ziemniaczanej i delikatnie zamiszaj kopystką. (można zamieszać delikatnymi obrotami ale łatwo jest zepsuć pianę więc bezpieczniej zrobić to ręcznie)

    - Wyjmij delikatnie bezę (ubitą pianę) na wcześniej przygotowane placki pokryte dżemem porzeczkowym. Rozprowadź równomiernie pianę i pokryj ją płatkami z migdałów.

    - Umieść blachy w rozgrzanym do 175 stopni C piekarniku - pieczemy około 40 min.

    - Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.

     

    -----------------------------------------------------------------------------------------

     

    KREM:

    - W naczyniu miksującym umieść motylek, wrzuć 200g masła pokrojonego w kostkę. Rozetrzyj masło na pulchną masę. Obroty 3,5 czas ok. 20 sek.

    - Dodaj po łyżce zimny budyń (wcześniej przygotowany i wychłodzony)  Motylek, Obroty 3 czas ok. 1 min.Kiedy składniki połączą się dodaj aromat migdałowy lub amaretto. Jeszcze przez chwile mieszając krem.

    - Gotowe ostudzone placki przełożyć kremem i umieścić w lodówce na około 4 godziny.

    - Zaprosić znajomych na degustacje. Poezja smaków!Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

# gdy przygotujesz budyń koniecznie przykryj go w miseczce. Bez przykrycia wyschnie wierzchnia warstwa.

# do kremu dodaj zimy budyń. Ciepły rozpuści ci masło!

# krem wykładaj na ostudzone placki. Tutaj nie ma kompromisów. Ciepłe rozpuszczą ci krem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis wypróbowany, ciasto

    Zgłoszony przez M.Rumak na kwietnia 29, 2016 at 14:39.

    Przepis wypróbowany, ciasto wygląda bardzo apetycznie! Właśnie się chłodzi w lodówce. Miałam kilka wątpliwości przy przepisie:

    - podczas gotowania budyniu jest podana temperatura i czas, nie ma podanych obrotów

    - podczas ucierania masła - motylek się zacinał, więc najpierw użyłam samych noży, dopiero potem założyłam motylek

    - ciasto kruche po wyjęciu z thermomixa bardzo się kruszyło i trzeba je było delikatnie wyrobić rękoma, dodając odrobinę wody aby trzymało się całości.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne.

    Zgłoszony przez renamar na kwietnia 22, 2016 at 22:12.

    Ciasto przepyszne. Rewelacyjne. Wprawdzie uczyniłam je kaloryczną mega- bombą, bo z rozpędu dodałam kostkę masła do gotującego się budyniu... Zreflektowałam się, że ta kostka to miała być już po wystudzeniu, jak całe ślicznie się połączyć zdążyło... No cóż. Wyrzucić było szkoda, więc wystudziłam takie a potem dodałam kolejną kostkę tmrc_emoticons.p Rodzinie nie przyznałabym się pod pręgierzem  Big Smile Placek bynajmniej na tym nie ucierpiał. A ja w ramach zabicia wyrzutów sumienia schowałam wagę tmrc_emoticons.)Pożarli, mlaskali z zachwytu. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak, czasochłonne ale jakie

    Zgłoszony przez SAM na stycznia 8, 2016 at 22:27.

    Tak, czasochłonne tmrc_emoticons.)ale jakie pyszne ...

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełkówhttp://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło pyszne,

    Zgłoszony przez magdapapis na stycznia 8, 2016 at 22:21.

    Ciasto wyszło pyszne, natomiast oceniam je jako baaardzo praco- i czasochłonne. Prawdopodobnie również dlatego, że robiłam z podwójnej porcji, więc poza budyniem, którego od razu zrobiłam więcej, resztę musiałam powtarzać 2 razy i przekładać do misek miseczek i potem mycie tego wszystkiego itp. Zdecydowanie raczej 3h niż 1h10min tmrc_emoticons.;-) I jeszcze czekanie na ostygnięcie.Ale gości byli zachwyceni, więc chyba warto było tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wielkie dzięki. Zrobię drugie

    Zgłoszony przez basieczka2125 na grudnia 31, 2015 at 17:00.

    tmrc_emoticons.) wielkie dzięki. Zrobię drugie podejście. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Basiu, jeżeli przytrafi Ci

    Zgłoszony przez SAM na grudnia 31, 2015 at 15:32.

    Basiu, jeżeli przytrafi Ci się sytuacja że krem się zaczyna warzyć to na ratunek idzie wrząca woda ...Do ucierającego się kremu dodaj łyżkę wrzątku i nadal ucieraj. Powinno pomóc tmrc_emoticons.)Jeżeli nie do końca to jeszcze jedną łyżkę tmrc_emoticons.) wrzątku ... Więcej już raczej nie tmrc_emoticons.) bo będzie zbyt luźny.Jeżeli krem jest zbyt luźny można go schłodzić przed przekładaniem.

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełkówhttp://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pomocy  Krem mi się zwarzył

    Zgłoszony przez basieczka2125 na grudnia 31, 2015 at 14:18.

    Pomocy  tmrc_emoticons.( Krem mi się zwarzył (budyń robiłam wczoraj wieczorem, masło z lodówki) wszystko jak z przepisu, co morze być przyczyną ? Drugi budyń już stygnie Nie chciałabym popełnić znowu jakiegoś błędu bo blaty ciasta wyszły bardzo ładnie  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny (i chłopaki) nie

    Zgłoszony przez Kasiolina na grudnia 19, 2015 at 20:29.

    Dziewczyny (i chłopaki) nie "ulepszajcie"tego przepisu np. powidlami. Porzeczki sa kwaskawe i maja wyraźny smak. Powidła spowodują, że ciasto jest mdle. Nawiasem..robiłam to ciasto z przepisu z 20 razy-u mnie to ciasto robi furore i ani razu nic mi z gory nie odpadalo. Może musicie góre lekko docisnąć i kremem, ktory zostanie "obsmarować delikatnie ciasto dookoła. Warto owinąc je folią aluminiową i zostawić na noc do schłodzenia. Naprawde trzymając się przepisu będzie wyśmienite.

    Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą! tmrc_emoticons.-D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wygląda pysznie i tak

    Zgłoszony przez Marzeniusia na listopada 22, 2015 at 10:51.

    Ciasto wygląda pysznie i tak smakuje tmrc_emoticons.) Górna część ciasta nie trzyma się masy jeśli ciasto jest prosto krojone z lodówki.Zamiast migdałów dałam wiórka kokosowe i dżem wiśniowy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto na prawdę pyszne,

    Zgłoszony przez Aleksandra85 na maja 23, 2015 at 10:57.

    Ciasto na prawdę pyszne, polecam.

    Jednak sam przepis dość nieczytelnie opisany, nie ma podstawowych wytycznych co do ustawień Thermomixa. Nie ma też wyjaśnienia cukru migdałowego, dałam zatem cukier zwykły i kilka kropel aromatu migdałowego.

    Dodałam trochę cukru waniliowego z przepisu Thermomix do masy budyniowej, bo wydawała się być za mało słodka, oraz użyłam powideł śliwkowych. Pychotka!  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smak b.dobry ale troche sie

    Zgłoszony przez ishanik na listopada 2, 2014 at 14:03.

    Smak b.dobry ale troche sie ciastko rozpada przy jedzeniu. Nie mam dwoch form wiec pieklam jedna po drugiej, bialka ubijalam po polowie. Uzylam powidla sliwkowego.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znałam to ciasto jeszcze

    Zgłoszony przez gufo na września 26, 2014 at 18:09.

    Znałam to ciasto jeszcze zanim zaczęłam gotować z TM, ale teraz zyskało ono nowy wymiar tmrc_emoticons.;) mało tego, że pyszne jak zawsze, to jeszcze w dodatku duuużo mniej pracy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda niesamowicie

    Zgłoszony przez mikulina na września 5, 2014 at 09:47.

    Wygląda niesamowicie apetycznie ! 

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wow, zawsze podziwiam

    Zgłoszony przez Gadżeciara na września 4, 2014 at 08:45.

    Wow, zawsze podziwiam mężczyzn,którzy potrafią gotować, a tych, którzy pieką ciasta to nadzwyczaj tmrc_emoticons.) Jest to jedno z moich ulubionych ciast, na zdjęciu wygląda przecudnie!

    Mam na imię MONIKA! Witam wszystkich!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj. Każdy piekarnik piecze

    Zgłoszony przez SAM na marca 29, 2014 at 10:29.

    Witaj. Każdy piekarnik piecze "inaczej". Trzeba więc reagować jak się widzi że za mocno przypieka np. od góry. Wtedy wyłączyć opiekanie od góry.Czasem też różnica grubości płatków migdałów - te bardzo delikatne przypieką się znacznie szybciej.Pozdrawiam i życzę smacznego tmrc_emoticons.)

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełkówhttp://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za pomoc. Tak

    Zgłoszony przez leon59 na marca 29, 2014 at 09:17.

    Dzięki za pomoc. Tak zrobiłam, krem wyszedł super , a co do migdałów to nie było podane żeby piec przy włączonej tylko dolnej grzałce. Efekt wizualny i tak wszedł pięknie , a smakowy pewnie też , ale to sie okaże dziś przy degustacji. Pozdrawiam z nad morza  u nas dziś piękna wiosna.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak, dokładnie jak w

    Zgłoszony przez SAM na marca 28, 2014 at 22:45.

    Tak, dokładnie jak w przepisie.Masło z lodówki, w kostkę i z motylkiem.Jeżeli zaczniesz ucierać ciepłe masło - po prostu się rozpłynie.Migdały może się przypiekły za bardzo bo było w piekarniku opiekanie od góry włączone.

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełkówhttp://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Miałam to ciasto przed

    Zgłoszony przez leon59 na marca 28, 2014 at 19:48.

    Miałam to ciasto przed chwilką w piekarniku ale wyciągnęłam po 30 min, bo migdały były juz bardzo przypieczone, własnie sie studzi do kremu. Tak się tylko zastanawiam czy do kremu to ma być napewno zimne masło z lodówki pokrojone w kostkę i mieszać z motylkiem , nie uszkodzę motylka ?? Może ktoś akurat przeczyta i doradzi mi co i jak? Jest to moje pierwsze z trudniejszych ciast w TM. tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Otóż nie tak łatwo o ten

    Zgłoszony przez Kasiolina na lutego 21, 2014 at 11:43.

    Otóż nie tak łatwo o ten cukier migdałowy. Po tygodniu poszukiwań zaopatrzyłam sie w Delikatesach "Piotr i Paweł". Dla wtajemniczonych mają też amoniak spożywczy do np. Amoniaczków  tmrc_emoticons.;)

    Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą! tmrc_emoticons.-D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cukier migdałowy do nabycia w

    Zgłoszony przez SAM na stycznia 24, 2014 at 19:45.

    Cukier migdałowy do nabycia w supermarketach i sklepach. Pakowany jak cukier wanilinowy w małych opakowaniach po 15g. lub wiekszych.

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełkówhttp://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jak zrobic cukier

    Zgłoszony przez bebekal na stycznia 24, 2014 at 17:36.

    jak zrobic cukier migdałowy?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczne ciacho, jutro

    Zgłoszony przez Anna Mrozińska na sierpnia 18, 2013 at 12:56.

    Fantastyczne ciacho, jutro mam gości, jeszcze  dzisiaj przygotuję  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wymaga uwagi, oddania,

    Zgłoszony przez Kasiolina na czerwca 23, 2013 at 19:58.

    Ciasto wymaga uwagi, oddania, niekoniecznie zdolności ale przestrzegając przepisu, uwag i wskazówek nie może sie nie udać.

    Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą! tmrc_emoticons.-D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zgodnie z obietnicą

    Zgłoszony przez Kasiolina na czerwca 23, 2013 at 19:55.

    Zgodnie z obietnicą pospiesznie pragnę zdać relację z imieninowej inicjacji tmrc_emoticons.;) otóż..pierwszy raz spotykam się z ciastem, które wprowadza w swój finalny smak wielofazowo, a mianowicie przy pierwszym kontakcie wyczuwalna subtelna słodycz rozpływającej się w ustach bezy, zaraz po tym wtrąca się łagodna migdałowa aura aby na końcu pozostawić w ustach porzeczkowy posmak. Jedyne słowo które nasuwa się przy rozkoszowaniu się tym delikatesem to - "wyrafinowana dama"wśród deserów. Jestem pod wrażeniem! Goście prześcigiwali się w słowach uznania, a ja oczywiście poza wychwalaniem naszej "Nie-Boskiej Maszynki TM" nie omieszkałam wspomnieć o talencie twórcy tego przepisu. tmrc_emoticons.;) Gratulacje.

    Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą! tmrc_emoticons.-D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za cenne uwagi i

    Zgłoszony przez Kasiolina na czerwca 21, 2013 at 23:19.

    Dziękuję za cenne uwagi i podpowiedź. Zgodnie z zaleceniami tmrc_emoticons.;) PYCHOTKĘ tworzyłam większość dnia i wielka odsłona oczywiście jutro ale...skubnełam "bezy" rozpływa się w ustach z niebiańską słodyczą, a krem...subtelny, aksamitny, odpowiednio wyrazisty posmak...Czy Tobie "bezy" też wyrosły jak Karpaty? tmrc_emoticons.) Na zdjęciu są takie fajnie płaściutkie...Jutro zdam relację jak smak i odczucia gości...

    Pozdrowienia z pachnącej migdałem kuchni Big Smile

    Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą! tmrc_emoticons.-D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Spieszę więc z pomocą

    Zgłoszony przez SAM na czerwca 21, 2013 at 10:02.

    tmrc_emoticons.) Spieszę więc z pomocą tmrc_emoticons.)) Blacha 25cmx30cm (ta użyta w tym przepisie), aczkolwiek użycie nieco większej czy mniejszej nie wpływa znacząco na aspekty smakowe tmrc_emoticons.). Przy większej będzie nieco cieńsze ciasto i wartwa kremu, a przy mniejszej nieco grubsza.

    Mimo pośpiechu (bo to już jutro imieniny) to trzeba pamiętać, że to jedno z tych ciast, które nie lubią pośpiechu - patrz wskazówki na końcu przepisu.Miłego pieczenia tmrc_emoticons.)Pozdrawiam.

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełkówhttp://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do inicjacji przepisu i na

    Zgłoszony przez Kasiolina na czerwca 21, 2013 at 09:50.

    Do inicjacji przepisu i na pewno spektakularnego efektu brakuje mi...wymiarów blaszki w jakiej mam upiec "ciasto". Będę wdzięczna za wskazówki. Imieniny już jutro!!! Party

    Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą! tmrc_emoticons.-D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny zapraszam, zostało

    Zgłoszony przez magi1 na maja 19, 2013 at 20:27.

    Dziewczyny zapraszam, zostało jeszcze kilka specjalnie dla Was Big Smile Big Smile Big Smile Big Smile Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi dla mnie też kawałek

    Zgłoszony przez ilonaw na maja 18, 2013 at 07:43.

    Magi dla mnie też kawałek zostaw Big Smile  dodaje pychotkę do wypróbowania tmrc_emoticons.)  dzięki za przepis Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pewnie dlatego nazywa sie

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 18, 2013 at 00:54.

    Pewnie dlatego nazywa sie pychotka tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Magi, zostaw kawalek Big Smile Big Smile Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto zrobione w smaku

    Zgłoszony przez magi1 na maja 17, 2013 at 17:21.

    Ciasto zrobione tmrc_emoticons.D w smaku poezja tmrc_emoticons.D dzięki Sam za super przepis tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D polecam wszystkim bo warto tmrc_emoticons.D smak jest nie do opisania tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D do kremu dodałam moje ulubione amaretto Party Party Party

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Można na termoobiegu.

    Zgłoszony przez SAM na kwietnia 4, 2013 at 22:30.

    Można na termoobiegu. Termoobieg właściwie nie polecam tylko do drożdżowych i biszkoptowych ciast tmrc_emoticons.)))

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełkówhttp://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasta piec na termoobiegu?

    Zgłoszony przez grzybek75 na kwietnia 4, 2013 at 18:44.

    Ciasta piec na termoobiegu?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto,

    Zgłoszony przez Agtatka na marca 4, 2013 at 23:51.

    Bardzo dobre ciasto, najlepiej smakuje następnego dnia jak się przegryzietmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto pyszne... ma tylko

    Zgłoszony przez anka25 na czerwca 12, 2012 at 10:53.

    ciasto pyszne... ma tylko jedną wadę... za szybko znika tmrc_emoticons.;)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wygląda smakowicie :) 

    Zgłoszony przez Anna500 na kwietnia 16, 2012 at 09:49.

    Ciasto wygląda smakowicie tmrc_emoticons.)  troszkę pracochłonne ale myślę, że warte tej pracy tmrc_emoticons.D Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w1paula napisał: Czy na

    Zgłoszony przez SAM na kwietnia 16, 2012 at 08:20.

    w1paula

    Czy na koniec oba upieczone placki należ złożyć ze sobą?

    Złożyć na zasadzie - jeden jest pod kremem , drugi nad kremem.

    Prościej rzecz ujmując krem wchodzi pomiędzy te dwa placki tmrc_emoticons.)

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełkówhttp://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy na koniec oba upieczone

    Zgłoszony przez w1paula na kwietnia 15, 2012 at 01:26.

    Czy na koniec oba upieczone placki należ złożyć ze sobą?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • veronicab71 napisał: Po

    Zgłoszony przez SAM na kwietnia 14, 2012 at 18:20.

    veronicab71

    Po swietach takie przepisy  tmrc_emoticons.p ... I jak tu schudnac :O  ???  No còz, dieta poczeka... tmrc_emoticons.;) Gratulacje za 1° strone Party

    ... zawsze schudnąć można po następnych świętach tmrc_emoticons.D Cooking 10

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełkówhttp://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ciasto -polecam:)  

    Zgłoszony przez dorotabor na kwietnia 14, 2012 at 13:03.

    Super ciasto -polecamtmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po swietach takie przepisy 

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 14, 2012 at 10:27.

    Po swietach takie przepisy  tmrc_emoticons.p ... I jak tu schudnac :O  ???  No còz, dieta poczeka... tmrc_emoticons.;) Gratulacje za 1° strone Party

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ... tak - jestem pewien. Smak

    Zgłoszony przez SAM na kwietnia 12, 2012 at 12:14.

    ... tak - jestem pewien. Smak wynagrodzi czas spędzony w kuchni tmrc_emoticons.)

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełkówhttp://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wygląda pysznie i

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 12, 2012 at 11:30.

    Ciasto wygląda pysznie i napewno tak smakuje. Muszę wypróbować Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze