3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pierniki jak z Kopernika


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 2 szkl. mąki tortowej typ 450
  • 1 jajko
  • 3/4 szkl. cukru
  • 3 czubate łyżki miodu
  • 1 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka sody
  • 25 g drożdży
  • 25-40 g miękkiego masła
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki wyrobić w Closed lid 2 min/Dough mode

    rozwałkowywać ciasto na placki  i wycinać dowolne kształty

    piec 12 - 15 min, w 170 st aż do zbrązowienia.

    dodatkowo można oblać glazurą czekoladową lub polukrować

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pierniki robilam z maki

    Zgłoszony przez serenite na grudnia 19, 2012 at 15:54.

    Pierniki robilam z maki orkiszowej typu 700, ciasto wyszlo rzadkie wiec juz na stolnicy dosypywalam make. Pierniki wyszly b.dobre Cooking 7Dziekuje za przepis Party

    SERENITE
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bez komentarza,pozdrawiam

    Zgłoszony przez aisza68 na grudnia 1, 2011 at 15:21.

    tmrc_emoticons.p bez komentarza,pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pierniki są super

    Zgłoszony przez jonasz7-85 na listopada 30, 2011 at 17:56.

    pierniki są super Cooking 7 Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jak pisałam wcześniej

    Zgłoszony przez lidien na listopada 30, 2011 at 14:10.

    jak pisałam wcześniej pierniki były robione rok wcześniej i niestety nie mam pamięci doskonałej aby pamiętać czy były problemy z ciastem. a w przepisie podałam jedynie więcej miodu i zmieniłam dag na g!!! jak sama sugerowałaś, więc nie wiem co jest dla Ciebie dalej problemem. specjalnie również upiekłam pierniki aby dokładnie wszystko sprawdzić i dałam ich zdjęcie i jeszcze coś nie tak?!!! zamiast pretensji proszę się podzielić własnymi spostrzeżeniami i sposobami rozwiązania problemu jaki u Ciebie wystąpił a nie wszystko tylko na nie. i jeszcze jedno!! jakoś nie zauważyłam, żebyś Ty podzieliła się choć jednym przepisem!!! najpierw zacznij wymagać od siebie a nie od innych

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uważam, że przed

    Zgłoszony przez aisza68 na listopada 30, 2011 at 12:18.

    tmrc_emoticons.( Uważam, że przed zamieszczeniem przepisu należy go dobrze sprawdzic. Trochę to dziwne żeby inni użytkownicy testowali Twój przepis a Ty codziennie go modyfikujesz - dzisiaj widzę ,że znowu coś zmieniłaś. Nie zdecyduję się na te pierniki i nie polecam ich innym.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pierniki zrobione a przepis

    Zgłoszony przez lidien na listopada 29, 2011 at 16:53.

    Cooking 7 pierniki zrobione a przepis zmieniony. faktycznie ciasto było sypkie, ale na bieżąco dodawałam więcej miodu i kontrolowałam konsystencję. po upieczeniu wyszły bardzo smaczne tmrc_emoticons.)

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • postaram się jak najszybciej

    Zgłoszony przez lidien na listopada 29, 2011 at 14:06.

    postaram się jak najszybciej wykonać przepis ponownie i napiszę spostrzeżenia.

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ok, dzięki za wskazówki i

    Zgłoszony przez aisza68 na listopada 29, 2011 at 14:04.

    tmrc_emoticons.) ok, dzięki za wskazówki i poprawę przepisu, co do mąki to zawsze używam jednej - sprawdzonej więc to nie wina mąki.Może odważę się spróbować jeszcze raz lub poczekam jak wyjdzie innym.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis poprawiony.

    Zgłoszony przez lidien na listopada 28, 2011 at 20:58.

    przepis poprawiony. konsystencja ciasta może zależna od rodzaju i typu mąki. jeśli wychodzi za sypkie to trzeba dodać więcej masła, jeśli mają być bardziej kruche bądź więcej miodu. Przepis jest sprawdzony bo robiłam je na poprzednie święta, a w tym roku jeszcze za wcześnie na pierniki więc i dlatego zdjęcie oryginalnych pierników toruńskich.

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis- to totalna klapa.Nie

    Zgłoszony przez aisza68 na listopada 28, 2011 at 09:00.

    Cooking 4 :O

    przepis- to totalna klapa.Nie polecam . Ciasto jest sypkie po wyrobieniu więc sądzę,że powinnaś sprawdzić jeszcze raz składniki i proporcje ponieważ na pewno powinny być inne.Ponadto zamieszczając przepis do TM należy podawać wagę w g a nie w dkg - to znacznie ułatwia pracę .Te pierniczki  w niczym nie przypominają "toruńskich" - a zamieszczone zdjęcie na pewno nie przedstawia pierniczków z tego przepisu.  

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze