3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

owocowy chruśniak


Wydrukuj:
4

Składniki

28 porcja/porcje/porcji

beza

  • 4 białka
  • 150g cukru

krem

  • 400g gęstej śmietany 30-36%
  • 3łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/4 szkl.wody zimnej przegotowanej,a nstępnie rozpuścić w kąpieli wodnej
  • 250gram serka marscapone
  • 1 łyżka cukru pudru

galaretka

  • 2 galaretki malinowe, rozpuścić w 3 szkl gorącej wody
  • 400g owoców (maliny ,borówki)

ciasto

  • 100 g cukru kryształu
  • 1 łyżeczek cukru waniliowego wykonanego w tm lub 2 łyżeczki
  • 230 g mąki pszennej
  • 3 żółtka
  • 100 g masła zimnego pokrojonego na k awałki
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    krem
  1. doBlokada naczynia miksującego założyć motylek i wlać śmietanę,ustawić obroty 3 i ubijać do uzyskania jednolitej konsytencji dodać cukier puder i zmniejszyć obr do 2 i dodać serek i żelatynę -mieszać krótko.

    gotowy  krem wyłożyć na galaretkę

  2. ciasto
  3. .wszystkie składniki włożyć w podanej kolejności  doBlokada naczynia miksującego i wymieszać przy pomocy kopystki 30 sek obr5

     

  4. .przełożyć równomiernie na dużą blachę wyłożoną papierem

     

  5.  

    .delikatnie przygnieść

  6. włożyć na 30 min. do lodówki

     

  7. Następnie rozgrzać piekarnik 175 stopni i piec ciasto ok 30 min

     

  8. wystudzić

  9. beza
  10. doBlokada naczynia miksującego założyć motyleki  wlać białka i ubijać 6 min /40stopni/obr 4- po upływie minuty dodać cukier i ubijać

     

  11.  ubijać 6 min obr 3

     

  12. przełożyć do na blchę i wstawić do rozgrzanego piekarnika 130 stopni na 20 min ,a następni na 80  min temp.120 stopni i zostawić do wystygnięcia przy uchylonym piekarniku

     

  13. wystudzoną położyć na wierzch ciasta

     

  14. smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

bezę można zastapić bezami gotowymi-polecam pokroić na drobne kawałki i rozsypac na wierzh ciasta


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz