3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Owocowa rozkosz


Wydrukuj:
4

Składniki

12 osoba/osoby

Owoce

Masa

  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 budynie śmietankowe (małe), bez cukru
  • 0,5 szklanki oleju słonecznikowego

Ciasto

  • 250 g margaryny "Kasi"
  • 2,5 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 żółtek
  • 3 czubate łyżki cukru pudru
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Margarynę pokorjoną na kawałki wrzycić do Closed lid misy, dodać kolejne składniki i wyrobić ciasto (Dough modeinterwał, 2 min). Ciasto podzielić 60/40 i oba kawalki wlożyć do zamarażrki na min 30 min. 

    Duży kawałek wyjąć i zetrzeć na tarce na spód blaszki (wyłożonej papierem do pieczenia). Zapiec w piekarniku w temp. 190stC przez 20min.

  2. Masa
  3. Białka ubić na sztywną pianę przy użyciu motylka (4 obr., ok 3 min). Następnie, nie zwalniając obrotów, wsypywać bardzo powoli przez otwór: cukier, cukier waniliowy, budynie. Zwolnić obroty do 3-2,5 i wlać olej. Po 5 sek. wyłączyć. Masa gotowa. 

     

  4. Masę wylać na podpieczony spód, poukładać na nim ciasno owoce (mogą być np. wiśnie, jagody, maliny, śliwki, rabarbar, itd).

    Następnie zetrzeć pozostałą część ciasta i wstawić do piekarnika. Piec 40 min w temperaturze 190stC.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robię po raz 3 lub 4. Bardzo dobre. Owoce za...

    Zgłoszony przez asindzia na lipca 10, 2018 at 09:25.

    Robię po raz 3 lub 4. Bardzo dobre. Owoce za każdym razem inne, ostatnio kupiłam mieszankę owoców leśnych z Lidla ( bodajże 750 gram) - wersja dla tych którzy nie lubią bardzo słodkich ciast.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jaka wielko blaszki

    Zgłoszony przez Halszka_ na maja 9, 2017 at 15:58.

    Jaka wielkość blaszki?tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • my zrobiliśmy ze sliwkami ,

    Zgłoszony przez krzysztofsliwa na lipca 30, 2016 at 15:51.

    my zrobiliśmy ze sliwkami , właśnie siedzi w piekarniku i za 40 minut będzie gotowe. Nie doczeka pewnie całkowitego przestygnięcia , bo u nas ciasto "idzie" jeszcze ciepłe. Z wierzchu posypałem mielonymi migdałami tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do przetestowania.

    Zgłoszony przez aliman29 na lipca 16, 2016 at 01:07.

    Dodaję do przetestowania. Jutro zabieram się za pieczenie !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis przetestowany i pycha

    Zgłoszony przez mihrunnisa na lipca 13, 2016 at 09:44.

    Przepis przetestowany i pycha tmrc_emoticons.) Wczoraj ciasto upieczone dzis już połowy nie ma tmrc_emoticons.) Moje ciasteczko było z jagodami mmmmm...   Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super smaczne,robiłam z

    Zgłoszony przez Mac na lipca 10, 2016 at 10:55.

    Super smaczne,robiłam z porzeczką,trochę kwaskawe,ale świetnie się skomponowało ze słodką masą,teraz czas na inne owoce,świetny przepis,polecam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wspaniałe ! Lekkie !

    Zgłoszony przez omd_jola na lipca 10, 2016 at 00:43.

    Ciasto wspaniałe ! Lekkie ! Zrobiłam z czerwoną porzeczką.

    Bałam się ,żeby nie wyszło zbyt kwaśne , ale jest pyszne! Polecam !!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wczoraj piekłam, ale czekałam

    Zgłoszony przez lubieczat na lipca 9, 2016 at 00:55.

    wczoraj piekłam, ale czekałam do dzisiaj , czyli do 00;46.  żeby choć minimalnie ostygło i nadawało sie do spróbowania, i jestem pod  wrażeniem , jest pyszne , rozbudziło wszystkie moje smakowe kubki  ,, walcze ze  sobą  aby  dotrwać  do  rana  i zjeść następny kęs  wraz  z poranną kawą,,,,jest jeszcze ciepłe i  to mnie powstrzymuje ,, boję sie że  dostanę skrętu kiszek Big Smile Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo szybko się robi Jak

    Zgłoszony przez justyna_m na lipca 8, 2016 at 23:24.

    Bardzo szybko się robi tmrc_emoticons.) Jak dla mnie super. Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja zrobiłam z malinami i

    Zgłoszony przez agabak na lipca 7, 2016 at 21:54.

    Ja zrobiłam z malinami i jagodami pychotka tmrc_emoticons.-) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze