 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                2h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     15 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            Składniki
Pączki
- 500 gramów mąki pszennej
- 50 gramów masło, Roztopionego
- 100 gramów cukru
- 4 żółtek
- 50 gramów drożdży świeżych
- 0,25 litra mleko
- sól, Szczypta
- 1 łyżek wódka
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Dodać mleko, łyżeczkę cukru i drożdże podgrzewać 1min 30 s/ 37°C / obr.3.
- W osobnej misce wymieszać przesianą mąkę, resztę cukru i sól, dodać do mleka z drożdżami wyrobić  "Ciasto" /3 min. "Ciasto" /3 min. "Miksowanie" "Miksowanie"
- Dodać wódkę wyrobić ciasto "Ciasto" /30 s. "Ciasto" /30 s.
- Dodać roztopione masło wyrobić ciasto "Ciasto" /1 min. "Ciasto" /1 min.
- Przełożyć do czystej kostki i zostawić do wyrośnięcia 1h w ciepłym miejscu.
- Po wyrośnięciu, wyłożyć na blat poruszony mąka, ugnieść ciasto rękami na grupos około 1cm i pozostawić na 10 min żeby jeszcze podrosły. Smażyć na gorącym oleju, do koloru złotego/brązowego uważając by olej nie był zbyt gorący by paczki się upiekły w środku a nie tylko na zewnątrz.
- Usmażone wyciągać na ręcznik papierowy aby oddały trochę tłuszczu,ostudzić nadziać ulubionym kremem lub dżemem. Posypać cukrem pudrem albo po lukrować
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Pączki pyszne, leciutkie, tylko autor zapomniał wpisać, kiedy dodajemy jajka. Ja dodałam je razem z mąką.