Tu jesteś:
4
Składniki
18 porcja/porcje/porcji
Oponki z serem
- 250 gramów mąki pszennej
- 1,5 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
- 250 gramów twarogu, Ser biały twarogowy, typu klinek lub w kostce
- 110 gramów cukru
- 1 łyżki cukru wanilinowego
- 1 jajko
- 100 gramów śmietany, Lub jogurtu typu greckiego
-
6
15min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieścić w misie naczynia.
- Ustawić 2 minuty wyrabianie ciasta "Ciasto"
- Składniki wyjąć przy pomocy kopystki na blat obficie oprószony mąką.
Jeśli ciasto jest zbyt lepkie podsypać mąką i trochę wyrobić. - Wałkować na grubość około 1,5-2 cm.
- Przy pomocy dużej szklanki wyciąć okręgi, za pomocą małego kieliszka wyciąć w środku kółka aby powstały oponki.
- Smażyć na głębokim oleju do zrumienienia.
- Podawać posypane cukrem pudrem lub polukrowane.
Smacznego
Ciasto na oponki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepyszne, polecam 👍
Przepyszne, polecam 👍
Ale fajnie wyglądają. Mąka pszenna jaka? Czy...
Ale fajnie wyglądają. Mąka pszenna jaka? Czy manitoba się nada?
Zosiu, Luksusowa Kura Domowa