Tu jesteś:
4
Składniki
24 kawałek/kawałki/kawałków
Oponki serowe
- 500 g mąki pszennej
- 500 g sera
- 150 g cukru
- 4 jaja całe
- 1/2 kostki margaryny
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczki octu
- 1 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%, opcjonalnie
- 1 opakowania cukru waniliowego
-
6
45min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Składniki wrzucamy do "Blokada naczynia miksującego" Wyrabiamy "Ciasto" /3,5 minuty
- Ciasto wyciągamy z "Blokada naczynia miksującego" na stolnicę.
- Rozwałkować na grubość ok 1 cm. Z ciasta wykrawamy szklanką koła, a w środku kieliszkiem mniejsze kółka.
- Smażymy na głębokim oleju na rumiano.Ok. 1l rozgrzewamy w wysokiej patelni lub rondelku.
- Lekko ciepłe oponki posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO
Przygotowanie:
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne
Pyszne
Pyszne 😋tylko też uważa że troszkę za mało...
Pyszne 😋tylko też uważa że troszkę za mało mąki.
tortuga90: Moja Droga wszystko zależy od mąki...
tortuga90: Moja Droga wszystko zależy od mąki Ale są pyszne nawet na drugi dzień
malgorzata 12:Cieszę się, że smakowały
malgorzata 12:Cieszę się, że smakowały
Właśnie zrobiłam super przepis polecam
Właśnie zrobiłam super przepis polecam"Blokada naczynia miksującego"
Smakują super!...
Smakują super!
Jak zobaczyłam ten przepis to bardzo się ucieszyłam,bo takie oponki zawsze piekła moja mama i były super. Ciasto trochę za klejące i nastepnym razem dam 50-100 g mąki wiecej. Jest trochę zabawy ale są tak pyszne że szybko znikają z talerza i trudno się opanować aby nie wziąć następnego Wielkie dzięki za wstawienie tego przepisu, SUPER!!!