1 OMLETY

3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

OMLETY


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

OMLETY

  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 SZKLANKI MAKI ZIEMIACZANEJ
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczek octu
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO

    DOSYPUJEMY POMALUTKU CUKIER

    POTEM DODAJEMYPOJEDYŃCZO ZÓŁTKA OCET I OLEJ

    POTEM NA NAJMNIEJSZYCH OBROTACH DOSYPUJEMY WYMIESZANE MĄKI Z PROSZKIEM

    NA PAPIER NAKŁADAMY CIASTO ŁYŻKĄ W VFORMIE BARDZIEJ OWALNEJ

    PIEC5 MINUT 180 STOPNI GRZAŁKA GÓRA DÓÓŁ

    CIEPŁE ZŁOŻYĆ

    POTEM POSMAROWAĆ DŻEMEM Z PORZECZKI I ŚMIETANĄ Z MASCARPONE
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy