3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffiny - cupcake


Wydrukuj:
4

Składniki

Muffiny

  • 280 g mleka
  • 480 - 500 g mąki pszennej
  • 120 g cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczki cukru waniliowego, lub odrobina aromaut waniliowego
  • 80-90 g masla ekstra, rozpuszczonego
  • 2 jaja kurze
  • tabliczka czekolady, np. milka
  • 1 czubate łyżki miodu plynnego, opcjonalnie

lukier maslany

  • 125 g miekkiego masla w kawalkach
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, lub odrobina aromatu waniliowego
  • 450-500 g cukru, rozdrobnic na puder
  • 4-5 łyżek mleka
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Muffiny
  1. Do naczynia miksujacego wlac mleko, dodac jaja, rozpuszczona margaryne, miod, make, cukier i cukier waniliowy wszystko zmiksowac 25s obroty 5

    Ciasto powinno byc lejace ale i geste.

  2. w foremce do muffinow ulozyc papiloty lub papierowe foremki, nakladac do nich ciasto tak ok. 3/4 foremki. Na koniec ulozyc pokrojona czekolade ( Ja kostke dziele na 4 kawalki )

    Ciasta starczy na 12 malych muffinek lub 6 duzych!

    Piec w 180 st. C ok 25 minut

  3. Lukier maslany
  4. Do naczynia miksujacego wlozyc maslo wsypac ok 5 czubatych lyzek cukru pudru wszystko zmiksowac obroty  6 czas 8 s.

    Nastepnie znowu dosypac ok 5 czubatych lyzek cukru pudru, cukier waniliowy lub aromat i wlac mleko wszystko zmiksowac obroty 6 czas 25 s. po uplywie 10s. dosypywac reszte cukru pudru po jednej lyzce az do ukonczenia czasu.

     

    Gotowym lukrem dekorowac zimne muffiny!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz